Viikko alkoi mukavasti, tiistaina minulla oli sovittu tapaaminen Istvánin ja Lucan kanssa, tosin tyypilliseen tapaan kello 14 venähti yllättäen kello 15.46ksi. Se siitä täsmällisyydestä ;)

Sain kuitenkin iloisia uutisia ja/eli tehtävän. Luon viikon sisällä 10-15 kysymystä, jotka sitten käännetään unkariksi, ja joista SHH zrtn yhteistyökoulut (koululaiset) luovat kyselykaavakkeen. Tämä kaavake levitetään SHH suurimpiin kylpylöihin, 100kpl per kylpylä, yhteensä 500 lomaketta.

Tulokset palautetaan Agárdiin jossa ne SPSS-analysointiohjelmaa käyttäen analysoidaan ja taulukoidaan. (mainosteksti SPSS sivuilta: SPSS ohjelmistot on tehty tietojen analysointiin. Ne avaavat sinulle uusia näkymiä tietojen sisältämiin salaisuuksiin. Näet heti, mikä on merkityksellistä ja mikä taas satunnaista. SPSS ohjelmistoja käyttämällä voit keskittyä todella oleelliseen – tiedon analysointiin ja tulosten hyödyntämiseen.)

Nämä tulokset voin sittemmin hyödyntää opparissani, jossa käsittelen Suomen saunakulttuuria, sekä eri maiden saunakulttuurien eroavaisuuksia ja saunakosmetiikan käyttöä.

Luonnollisesti kysymyksiin täytyy ujuttaa:

-Ikä

- Koulutustaso

- Tulotaso

- Sukupuoli

- Kansallisuus, unkari, saksa, slovakia, venäjä, muu...

- Kuinka usein saunotaan (viikkottain, kuukausittain)

- Koska ensimmäinen saunakokemus

- Missä saunotaan (kylpylä, oma sauna)

- Mitä hyötyjä, miksi? (esim. ihonhoidon vuoksi, verenkierron parantamiseksi)

Etc. nämä nyt ovat vain hahmotelmia. Ja mietin niitä tässä vielä syvällisemmin... kaikenhan voi sittemmin lukea opparista ;)

Keskiviikkona avasin aamulla mailini, olimme sopineet että teen tätä taas etänä. Katsoin nopeasti läpi, spämmiä, spämmiä = roskapostia, spämmiä.... avasin jonkun ja meinasin jo merkata luetuiksi > roskiin. Mutta kiinnitin sitten huomiota siihen, että Brandokselta tulleessa "roskapostissa" oli jonkun koko nimi mukana. Klikkasin auki ja TADAAA olin voittanut viime viikon viikkokilpailun, jossa kysymyksenä oli "missä Iron fist on perustettu + palaute Brandosista", palkintona 50euron lahjakortti verkkokauppaan.

Vastaukseni oli kuulunut näin:

Olen kuullut pelkästään positiivista palautetta Brandoksen palvelusta ja tuotteista, joten haluaisin itsekin voida kokeilla Brandoksen palveluita. Sivut latautuvat hitaallakin nettiyhteydellä todella nopeasti, kaikista tuotteista löytyy monipuoliset kuvat ja hinnat ovat erittäin kilpailukykyiset! Olen erityisesti iskenyt silmäni Iron Fistin Sugar frosted heeleihin, sillä omistan jo muutamat parit IF:jä ja olen kokenut ne erinomaisiksi! Palkintolahjakortilla pääsisin lähemmäs sugar frostejani ;)

Kysymyksessä siis ne korkkarit jotka tänne aiemmin jo laitoin :D

Nauroin aivan hervottomana varmaan 10minuuttia, en koskaan voita mitään ja nyt tämän palkinnon avulla maksaisin näistä korkkareista 9euroa (+50e lahjakortti)

Lähdimme eilen sitten käymään vielä Skfvárissa koska Akseli kaipasi uutta Newsweekkiä. Kävin samalla ostamassa Rossmanissa parit kynsituotteet, koska täällähän niitä näköjään löytyy. On kimallekovikelakkaa, koristekyniä, liimakyniä, tarroja, timantteja, vaikka mitä! Kunhan tässä saisi vielä kynnet kasvamaan.

Ostosten jälkeen päätimme etsiä ruokapaikan, tosin eksyimme matkalla lelukauppaan jossa oli aivan ihania eläimiä! siis tiedättehän sellaisia muovieläimiä, maatilan otuksia ja safariotuksia etc. Meillä oli lapsena niitä ainakin iso kasa. Olivat kyseisessä kaupassa kauniita kuin mitkä, mutta aika tyyriitä. Pieni elukka saattoi maksaa 2-3euroakin.  Haluaisin kyllä niitä ostaa tytöille. Lisäksi siellä oli isot pegasoshepat, samalta valmistajalta 15euroa~ olivat myös kauniita kuin mitkä mutta ehkä enemmän isommalle heppatytölle. Kasvamista odotellessa siis ;) www.schleich-s.com tuotteita on valmistettu 50-luvulta asti, olisikohan meillä sitten ollut samalta valmistajalta näitä lapsena?

Tiina voi tietenkin sanoa oman kantansa asiaan ;) melkein teki mieli ostaa itselleni tuollainen, hautautunut heppatyttö heräsi ;)

Oikeita eläimiä oli mm.

marsu

mopsin pennut

Okapi

Irlannincob tamma

Valkkasimme ruokapaikaksi kaupungintalon vieressä olleen tyyriin näköisen kahvilan, jossa tilasimme isot tuopit ja alkupalalautasen yhteiseksi. Lautasen jännin osuu oli raa'an näköinen szalonnasiivu, jota kuitenkin oli jonninverran kypsytetty ja oli erittäin suolainen. Akseli söi pääruoaksi possua ja perunaröstin nälköistä fritattua perunakakkua (oikeastaan siinä oli kolme), minä söin kissakalaa riisillä. Oma annokseni oli kyllä SUURI pettymys, mauton ja loppupala täynnä ruotoja. HYI. Koko ruokailusetin hinnaksi tuli kuitenkin yhteensä vain 25euroa.

Otin kotiintullessa torkut ja kun taas selailin mailiani oli tupsahtanut uusi "roskaposti" Olet voittanut facebookin kisassa läpälää. Meinasin tehdä saman kun edellisessä kerrallakin - eli roskiin. Avasin sen kuitenkin ja ohhoh, olin sitten mennyt ja voittanut UH:n kisassa lipun Terveysmessuille. Messut itsessään ovat jo tänä vkonloppuna joten tarkoituksenani ei ollut edes itse mennä kun osallistuin, joten päädyin lahjoittamaan lipun äidille.

Katselin aamuyölle asti chileläisten pelastamista ja anteeksi nyt vain, mutta en ymmärrä tätä kohua. Juu, onhan se poikkeuksellista että 33 ihmistä selviävät kaivoksessa 69 päivää, mutta eikös heillä yli 50 päivää ollut ruokalähetykset, videoviestit, kirjeet ja vaikka mitkä.  Mielestäni ihmisiä on selvinnyt karmeammistakin kokemuksista, mutta jos tästä nyt halutaan tehdä joku maailman yhteinen ihana Happy Ending niin siitä vaan...

Tänään sain mailia, että eivät postitakkaan messulippua vaan saan sen henkkareitani vastaan Messukeskuksen infosta, no, laitoin samantien mailia että oliko lippu henkilökohtainen että satun asumaa tällä hetkellä Unkarissa enkä messuille pääse, mutta olisin mielelläni lahjoittanut äidille kyseisen piletin. Vastasivat sitten, että nimi on vaihdettu ja äiti on tervetullut messuille :))

Lisäksi sain Bestselleriltä mailia (Bestseller on se kirjakauppa joka myy mm. englanninkielistä kirjallisuutta Budapestissä) että tilaavat ilman ekstraveloitusta minulle Jodi Picoultin The pactin, sekä Nineteen minutestin Briteistä ja varaavat Handle with carea sen aikaa, että tulen hakemaan nämä kaksi tilattua kirjaa. Suosittelen kyseistä kirjailijaa lämpimästi kaikille, tosin ei kannata wikipediasta kirjojen tietoja selata siellä paljastetaan tosi monista isoja tärkeitäkin juonikuvioita :( The pact kertoo itsemurhasopimuksesta kahden teinirakastavaisen välillä, Nineteen minutes kertoo kouluammuskelusta ja syistä. Handle with care kertoo lapsesta joka sairastaa vaikeaa synnynäistä luustohaurastumistautia, lapsen vanhemmat ovat vararikon partaalla ja voisivat haastaa lääkärinsä oikeuteen, sillä tautia ei analysoity raskauden aikana jotta sikiö olisi voitu abortoida. Tällöin äiti joutuisi kuitenkin julkisesti "myöntämään" että olisi abortoinut tyttärensä jos hänelle olisi annettu mahdollisuus.

Asiakaspalvelun määrä alkaa huimaamaan minua jo, etenkin kun mailasin hädässä Brandokselle tänään että haluaisin ihan ehdottomasti nuo korkkarit mutta olen kotona vasta ensi kuussa enkä voi tilata niitä vielä koska a) en ole varma koostani b) jos tilaan ne nyt, en pysty hyödyntämään Suomessa enää 30pv vaihtomahdollisuutta.

Joten vastasivat minulle, että voivat varata korkkarit minulle ja lähettää vasta marraskuussa jos ilmoitan asiakasnumeroni/osoitetietoni! JEEE saan ne siis sittenkin :) (edit. parin eestaas mailailun jälkeen sovittiin, että lähettävät kengät minulle marraskuun lopulla postiennakolla, ilman ylimääräisiä kuluja, eli maksan postiin vain sen 9euroa !!! I Brandos.fi

Tänään on ollut upea sää muutenkin, aurinko paistaa ja auringossa on varmaan ainakin +20 astetta vaikka säätiedotus väittää +15. Koska päätäni taas särki lassosin Töppiksen ja kävelimme 1,8km per suunta (eli yht 3,6km) apteekille hakemaan ibuprofeiinia. Matkalla yksi rouva pysäytti meidät ja kysyi suuntaneuvoja. Noh, kävi sattumalta niin että hän kysyi neuvoa Garden hotelliin missä asumme, mutta koska olin menossa vastakkaiseen suuntaan en voinut kulkea samaa matkaa. Ilmoitin kyllä etten puhu unkaria, mutta selitin sitten puoliunkariksi, että 200m suoraan ja sitten vasemmalle ja 400m. 200m päässä tulee siis valtava kyltti jossa lukee Garden hotel 400m, mutta enhän minä nyt sitä osannut selittää.

Loput iltapäivästä istuimmekin sitten kuistilla auringossa (okei, Töppis oli paljon varjossa):

Säätilan huikea muutos, vas. kuva 2.9.10 ja oikea kuva tänään 15.10.10

 

Ilmari soitteli, että saapuu Unkariin 3.11 ja lähtee 10.11 (käy välissä vkonloppuna Kroatiassa) jeesjees :)) vieraita lisää! Akselin vanhemmathan lähtevät 3.11 joten voisi olla että saataisiin hienosti natsaamaan kentälle meneminenkin.

Olen tässä selaillut paljon tapahtumia ja mietiskelin, pitäisikö tilata liput Helsinki Burlesque festivalsiin joka on 5.2, kyseessä siis tapahtuma jossa esiintyy useita burleskitaiteilijoita ympäri maailmaa mm. tämänhetkinen suosikkini, suomalainen LouLou D'vil

Olemme myös miettineet jotain pikkujoulujen järjestämistä joulukuussa, ja osallistumme ainakin Ruokaryhmän joulukuun ruokailuun Soul Kitchenissä :)