Huomenna päädyn siis Budapestiin, josta minut hakee joku koulun oppilaista, sekä kuski. Ke-su on vapaata, torstaina toinen yhteyshenkilöni nti. Katalin näyttää koulun tiloja yms.

Tulen asumaan lääkärien asuntolassa, jossa asuu siis vain lääkäreitä sekä muutamia hoitajia :) Minulla on huone, jossa on oma wc/kylpyhuone. Asuntolassa on yhteinen keittiö, yhteinen olohuone, sekä pyykinpesumahdollisuus.

Ensi maanantaina tapaan ensisijaisen yhteyshenkilöni Tiborin Gyulassa ja tiistaina meillä on yhteinen tapaaminen kylpyläkompleksien johtajan Vizi Istvánin kanssa, hän puhuu hieman suomea! Sovimme silloin tarkemmin aikatauluni, työtehtäväni yms.

Raakaversio aikataulustani on tämä:

3vkoa Gyula:ssa www.varfurdo.hu/index_en.html

2vkoa Gyór:issa www.gyortermal.hu/

2vkoa Agárd:issa www.agarditermal.hu/

1vko Gyulan Hotel Erkelissä hotelerkel.hu/index_e.php

3vkoa ??? ainakin yhden viikon saan pyytää vapaaksi ja ensimmäiset puoli viikkoa tulen tutustumaan Gyulaan.

Nämä kylpylät kuuluvat maan suurimpaan? kylpyläyhtiöön, johon kuuluu kokonaisuudessaan käsittääkseni 6-8 kylpylää www.spaholding.eu/spahungaryholding_furdok.html

Gyulan yliopistossa on yhteensä n. 500 oppilasta ja se on suhteellisen pieni yliopistoyhteisö www.eukar.gyula.kf.hu/, heidän päärakennuksensa:

Gyulan keskusta on n. 3-4km leveä ja siihen sijoittuu tämä koulu, sairaala, asuntolani, sekä kylpyläkompleksia. N. 20 minuutin kävelymatkan päässä asuntolalta on 24h avoinna oleva Tesco.

10-11km päässä on Békésin kunnan "pääkaupunki" eli Békéscsaba, jossa pidetään 22-25.10 makkarafestivaalit, joissa kilpaillaan siitä, kuka valmistaa parhainta makkaraa... 23.10 on Unkarissa pyhäpäivä www.kolbaszfesztival.eu/

Gyulassa pidetään n.20 festivaalia vuodessa, eli melkein 2kpl kuukaudessa, kesäkuukausina kuulemma joka viikonloppu on jotain ohjelmaa :)

Kylpyläkompleksin johtaja on järjestänyt minulle majoitukset Gyóriin, sekä Agárdiin, josta toki joudun maksamaan - mutten järjestämään. Asuntola Gyulassa maksaa n. 50-70euroa/kk riippuen huoneen tasosta. Vierailevat tähdet (esim. Akseli) maksaa 5-10euroa yöstä.

"Työ"vaatetus riippuu työtilasta, toimistotöissä kelpaavat normaalit arkivaatteet, kylpylätiloissa kylpylän omat työvaatteet jotka saadaan paikan puolesta.

Lämpötila on n. 23-28 tällä hetkellä, yleensä vähintäänkin 19-20, lokakuussa hyvin sateista. Marras- ja joulukuu ovat leutoja talvikuukausia, tammikuussa alkavat vasta mahdolliset pakkaset. Kylpylät toimivat silti ympäri vuoden, sillä heillä on monia lämpimiä ulkoaltaita, sekä useita sisäaltaita.

 

Läppäri on hankittu, laukku viimeisiä vaille pakattu.

Tästä se lähtee...