Eilen sain aikaiseksi ripustettua recepcion oveen lapun, jossa luki unkariksi, että koska lämmitys laitetaan päälle, kun talossa on superkylmä.

No, saman päivän aikana kävivät sitten vääntämässä nupit "kaakkoon" ja saatiinkin talosta pätsi :D kaksi päivää jaksettiin ja tänään Akseli tajusi miten unkarilaiset patterit toimivat (nurinpäin) ja saimme lämpöä vähennettyä reilusti.

Huominen on minullakin "vaihteeksi" vapaa kun Lucalla on vapaapäivä ja kukaan ei osaa kommunikoida kanssani kylpylällä muuten. Tänään Akseli kävi kylpylällä käyttämässä nettiä ja lähdimme ajoissa sieltä Szfváriin selvittämään prepaid-nettiongelmaamme. Olin yllättynyt että kylpylän edestä menee suora bussi Szkvárin bussiasemalle! Kävimme lelukaupassa, josta sitten tarttuikin mukaan yhtä jos toista alennusmyynnistä :D jonka jälkeen söimme vähän ja kävimme kyselemässä paikallisessa peliliikkeessä uusinta Metroidia (peliä) Akselille, peliliikkeessä kundi puhui loistavaa englantia! ja sanoi, että pelin piti tulla hänelle tänään mutta luultavasti saa sitä vasta ensi viikolla ja että voisimme jättää yhteystietomme niin hän laittaisi viestiä kun peli on saapunut.

Loistavaa palvelua! Akseli kirjoitti mailiosoitteensa ylös ja poistuimme tappelemaan T-pontiin intenetistämme (kävimme myös Vodafonella kyselemässä mahdollisuuksia mutta siellä puhuttiin vain saksaa...).Verrattuna Budapestin T-pontin palveluun, saimme SZKvárissa loistavaa palvelua! Kun tiskin neiti ei tajunnut ongelmaa, hän haki takahuoneesta miehen joka selvitti kaiken.

Ensinnäkin että nykyiselle kortillemme SAA ostettua isompia paketteja (viimeksi väitettiin ettei saa)... ja he latasivatkin ystävällisesti isomman nettipaketin sim-kortillemme, kun rahaa annettiin hieman lisää. Budapestissä palvelun taso oli... no sanoisinko nyt hieman "haista pee, voitteko mennä pois häiritsemästä"-luokkaa. Eli jatkossa asioimme SKFvárissa. Lisäksi SKFváriin menee bussilla paljon suoremmat linjat taloltamme ja kestää 20min. Ainoa miinus on se, että vika bussi meille päin tulee 17.40.

Eli ainoat ongelmamme vielä ovat:
- meillä on talolle vain yksi avain... eli emme saa ulko-ovea lukkoon kun lähden aamuisin kylpylälle, ellen herätä Akselia joka kerta. Olemme nyt ratkaisseet sen niin että suljen Töppiksen Akselin kanssa makkariin ja jätän avaimet sisäpuolelle.

Tämä siis siksi, että Töppis saa lukitsemattoman oven työnnettyä auki, mutta makkarin ovi aukeaa sisäänpäin.

-Pyörissämme ei ole lukkoja, joten emme oikeastaan voi jättää niitä pidemmäksi aikaa mihinkään. Tämä on outoa ja ongelmallista siksi, että ei pyöristä ole oikeastaan iloa ellemme voi esim. pyöräillä asemalle, jättää niitä sinne, lähteä BPstiin tai SKFváriin ja takaisintullessa pyöräillä takaisin. Pyörillä juna-asemalle siis kestää 8min, kävellen 20-25min.

Enkä myöskään uskalla pyöräillä kylpylälle jossen voi jättää pyörää sinne lukittuna mihinkään. Ärsyttävää! Mitä hyötyä on vuokrata pyörä jos siihen ei saa lukkoa mukaan tai eikö joku voisi sanoa mistä sellaisen lukon saa ostettua. En ole kertaakaan nähnyt täällä mitään "tarjoustaloa" tai "clas ohlsonia". No... pitää etsiä...

Tänään ilma parantui jo huomattavasti, eilen ukkosti ja tuli kaatamalla vettä. Jos nämä ilmat pysyisivät (+22, puolipilvistä) olisi täydellistä :) pidimme taas Töppistäkin hieman pihalla tullessamme SKFvárista.

Huomenna ajattelimme lähteä käymään SKFvárissa festareille, Fezen fest on pyörinyt 13 vuotta ja vaikka siellä ei varsinaisesti olekaan artisteja jotka meitä kiinnostaisivat ajattelimme mennä silti pyörimään. Liput maksavat 18e/hlö ja kuulema kalja 1,2e ;) Sinne menee SKFvárin juna-asemalta suora Fezen bussi, joten ei tarvitse lähteä yleisillä kauheasti kikkailemaan :) loistavaa!

www.fezen.hu/

Ylihuomenna jos jaksaa ajattelimme lähteä käymään Budapestissä Buda-linnassa järjestettävillä Unkarin viini-festareille. Lippu maksaa 8,10euroa per henkilö ja sisältää lipun lisäksi kristallisen maistelulasin, lasinpidike-kassin?, ilmaisen sisäänpääsyn kansallismuseoon ja Budapestin historia-museoon,

www.aborfesztival.hu/index.php

Mitäs muuta, ostimme tänään Osramin dot-it lampun koska makkarista puuttuu kokonaan yövalo emmekä millään löytäneet sellaista klipsi-lamppua jonka olisi saanut sängynpäätyyn.

Ajoin myös luudalla yhden JÄTTIhämähäkin kuistilta pois. Ei oikeasti uskoisi minkä kokoisia hämähäkkejä täällä on, en edes liioittele ne ovat VALTAVIA - eivätkä mitään lukkeja. Olen jopa jättänyt pienimmät hämähäkit sisällä rauhaan kunhan niitä isoja ei tule enää sisälle... lisäksi tuossa viereisellä tiellä on jättimäisiä kuorettomia etanoita. Aluksi katsoin että miten tämä tie on täynnä koiran kakkakikkaroita, mutta tosiasiassa ne ovat keskikokoisia kakkaran- kokoisia- ja värisiä etanoita. Ei minulla etanoita vastaan mitään ole, mutta en tosiaankaan haluaisi astua sellaisen päälle.

Agárdista löytyi myös paikka, jonne pitäisi mennä käymään. Agárdin oma tislaamo! Se on perustettu 2002 ja siellä tehdään Agárdin omia pálinkoja etc. Siellä oli paljon myös makuja, joita en ole ennen nähnyt tai maistanut, kyseisiä pálinkoja olisi varmaan myös mukava tuoda tuliaisiksi elleivät pullot ole jättikokoisia.

agardi.hu/