Noniin jottei kaikille tulis paha mieli ja epäluulo, ettei se siel Unkaris mitään tee, niin olenhan mä nyt kolmen viikon aikana tehnyt mm. Kauneudenhoidon tutkimus-kurssin tehtäviä, josta pirullisimman ongelman mulle tuottaa kolmonen jossa pitäisi etsiä artikkeli jota referoida.

No tehtävänantohan ei itsessään ole vaikea, mutta kun mä niin mielläni haluaisin tehdä sen jostain tutkimuksesta tai artikkelista joka koskisi mun tulevaa opparia - saunaa. No, ongelma itsessään on se, että artikkelit jotka koskettelevat aihealuetta ovat useimmiten terveysalan tutkimuksia ja artikkeleja ja ne, jotka eivät ole, ovat rekisteröitymisen tai muun tunnussanan takana. Jatkamme siis etsimistä.

Olemme myös käyneet Árpádissa tutustumassa. Árpád on toki ihan erilainen kuin Agárd, mutta samanlaista tyyliä haluaisin Agárdiinkin, vaikka sitten nettisivujen kautta.

Agárdin nettisivut antavat mielestäni aika vääränlaisen kuvan itse paikasta, kun se on. Sivut ovat kirkkaankeltaiset ja sekavat, kuvat väärissä paikoissa ja logo epäimarteleva... Itseasiassa spaholdingin kylpylöillä on kolmea erilaista desingkategoriaa, Agárdin ja Tatabanyan kirkuvankeltainen kauhistus:

 www.agarditermal.hu/

www.gyemantfurdo.hu/

Ligetin ja Györin viileän vaalea toimistolook, joka ei sekään ole turhan kutsuva:

www.ligetfurdo.hu/english

www.gyortermal.hu/

Sekä Makóin ja Gyulan tyylikäs, pehmeä, sensuelli, kutsuva design:

www.makogyogyfurdo.hu/en/index.html

www.varfurdo.hu/en/index.html

Mielestäni on myös eriskummallista että Gyulalla, Makólla ja Árpádilla (joka ei kuulu firmalle) on hyvin samantyyliset tyylikkäät sivut ja sivudesign...

www.fehervar-arpadfurdo.hu/en/index.html

Käsittääkseni SHH ei kuitenkaan halua peitellä tai kätkeä sitä, että kylpylät kuuluvat samalle omistajalle ja ovat itse asiassa ylpeitä siitä että ovat suurin? kylpylöiden omistaja Unkarissa, joten eikö sivustojenkin pitäisi heijastella sitä. Akseli tässä ehdotti että kirjoittaisin pienen rapon näistä nettisivuista ja tiedustelisin miksi näin on ja haetaanko tällä jotain tiettyä mielikuvaa eri kylpylöistä, myös toisin esille sen, että ainakin Agárdin ja Tatabanyan sivustot ovat... värimaailmaltaan aika epätoimivat ja Agárdilla ainakaan thumbnailit eivät pelaa kuten pitäisi.

Näistä kylpylöistä ainoat joissa en ole käynyt tutustumassa, ja jotka siis kuuluvat SHH:lle on Liget ja Makói, joista ainakin Makóissa haluaisin käydä. Minusta heidän logonsakin on kaikkein viehättävin :P

Mutta se "työasioista"...

Tänään aamulla heräsin auringonpaisteeseen... vasaran nakutukseen ja hiomakoneen ääneen. Viehättävää eikö niin ;)

Kun sain ponnistettua ylös sängystä lassosin uljaan marakattini aka Töppiksen ja lähdimme aamulenkille, sillä arvaatte varmaankin... Luca on edelleen sairas. Tämä viikko on siis etätyöskentelyä koululle ja ensi viikosta eteenpäin Istvan tai Luca nimittävät minulle ihka oikeaa kylpyläduunia, ei vain kylpylään tutustumista ja Árpádissa vierailua :) joka sekin oli kyllä hieno kokemus. Ei kovin moni ihminen pääse kalliiseen kylpylään seikkailemaan ihan yksinään kun koko laitos on vielä kiinni, käyttämään heidän saunojaan etc.

 

Käytin Töppiksen vähän eri reittiä kun yleensä tutustuakseni lisää alueeseen ja löysin taas yhden mukavan pyöräreitin. Akseli ei nimittäin tykkää pyöräillä Balaton ut:ia, koska siinä kulkee autotie ihan vieressä.

Otin myös kuvat eilisistä ostoksistani, tai osasta niistä:

Ja olen tullut tulokseen että kyllä, noi kirsikat on ihan oikeat karkit, ne on vaan hyvin tuhdisti lakattu. Haisevat ja tuntuvat lakalta/täysin sileiltä mutta antavat ihan vähän periksi. Voin siis tulla myös tulokseen, että myös liikkeessä olevat nallekarkit ja muut hedelmäkarkit olivat ihan aitoja karkkeja :P Buda-Pest korviksia siis oli kahdella eri fontilla ja eri väreissä, ovat COOL. Jätskikorviksista en ole vielä päättänyt pidänkö itselläni vai lahjoitanko jollekin... ;)

Tämän ostin sieltä pikkuisesta liikkeestä jossa kaikki oli käsintehtyä, siellä oli lisäksi kaikenlaisia lasikoruja, muffinssi-korviksia, muffinssi-kännykoruja jne. Tämän taidan kyllä pitää itselläni vaikka alunperin ostinkin tuliaiseksi. Ihastuin niin paljon :P Ja se ihminen jolle tämän alunperin ostin... no hän varmaan tietää kyllä kuka on, mutta kun kävelimme sinne Oktogonille ja kävin Katayssä niin ylläri ylläri ostin hänelle lisää muffinssi-purkkeja ja muffinssi-lasinaluset (Iced fancies, muistatte varmaan sen muffarikuvioisen purkin aiemmin).

Istuttiin ulkona tänään useampi tunti, koska ilma oli tosi upea, aurinko paistoi, asteita oli 22 ja taas kerran sudenkorennot hyrräsivät. Töppis päivysti narussa ja minä luin hömppäkirjaani. Ainoa mikä vähän  häiritsi rauhaa oli setien remppaseurue joka korjasi jotain eri mökeissä. En tiedä ihan mitä mutta ainakaan meidän mökissä ei ollut mitään vikaa, mm. hitsasivat ja paukuttelivat.

Koska keli oli niin hieno päätimme tehdä pyöräretken rantaan matkalla Spariin, tämä siis on tuossa 800m päässä mökistämme. junaradan toisella puolella :)

Rantsussa on paljon erilaisia kahviloita ja kiskoja, jotka tosin eivät ole enää näin syksyllä auki. Sieltä saa myös vuokrattua esimerkiksi polkuveneen :) sellainen olisi hieno kokemus, mutta ent iedä vuokraavatko niitäkään enää vaikka keli on näin hieno. Näimme ainakin kaksi auringonottajaakin!

Polkiessamme kohti Sparia näimme myös tämän pienen poukaman kissoineen (oik.laita ;)

Gárdonyn aseman kohdalla pääsimme ylittämään taas junaradan ja ohitimmekin Akselille rakkaan gyroskiskan.

Spar on kaupoista täällä paras, joten innostuimme hieman, köh... mitään järkevää tosin emme ostaneet, mutta 28eurolla sai:  3 jääkahvitetraa, 2 bacardia, 2 puolen litran bisseä, säilykepaprikoita (ecetes almapaprika, tulinen säilykepaprika johon olemme ihastuneet), tuorepaprikoita (almapaprika), salsaa, 2 pussia einespastaa, pakasteruoka, kaakaocroissantti, 2 juustopatonkia, 3 juusto"pasteijaa", siivutettua mozzarellaa,  tuoretiskiltä paprikasavujuustoa, mozzarellaa ja Gyulai-salamia (salamia Gyulasta), sekä nuudeleita ja nachoja. Ei ihan vähän ;)

Paluumatkalla Akseli halusi välttämättä päivällistää gyroskiskalla joten pysähdyimme aterioimaan. Pitagyros on täällä aivan eri maailmasta, kuin pitakebab Suomessa. Käsittämättömän herkullista ja mehevää, tsatsikia ja tulista soosia lihan kanssa pehmeässä leivässä... kaks pitagyrosta ja kaks 0,5l cokis lightia maksoi 7,7euroa yhteensä.

Olemme myös pari kertaa kokanneet pikku-keittiössämme, ensimmäinen tuotos jäi kuvaamatta mutta toinen saatiin ikuistettua. Tällaista jälkeä saa siis yhdellä keittolevyllä, tescopannulla- ja lastalla, sekä kalkkusuikuilla, herkkusienillä, pennepastalla, ruokakermalla ja tuorejuustolla:

Ei supergourmeeta, mutta ihan kiitettävästi kuitenkin ;)

Säätiedotus lupailee sadetta viikonlopuksi, mutta ei se ole ennenkään pitänyt paikkansa... toivotaan ettei pidä nytkään koska olisi se nyt mukavaa päästä edes yksille ruokafestareille täällä. No, tällä kertaa on tosin kumpparit!