Hostellin pääsisäänkäynti, asun vasemalla "A"ssa.

Rakennus kauempaa, yhteisparvekkeita :)

 

 

THE paljonpuhutut naapurit :) Tuossa 200m päässä on ihan oikeasti pysyvästi sirkus ja eläimet ovat siinä pihalla. Eivät edes mitenkään aidattuina vaan kytkettyinä liekaan. En tiedä kuinka oikein on pitää eläimiä lyhyessä remmissä paahtavassa auringonpaisteessa, mutta tuskin se kameleita häiritsee. Vettä ja ruokaa eläimillä on. Paikalla oli ainakin kaksi kamelia, kolme ponia ja yksi hevonen.

Haluaisin käydä katsomassa sirkusesityksen mutten tiedä hintoja, pitää kysyä Katalta tms. maanantaina :)

Lähdin siis aamulla n. 11 aikoihin Békéscsaban keskustaan katselemaan kauppoja, löysin itselleni usb-hiirenkin wiiii... Csaban keskusta on ihan kaunis, mutta ihmettelin kauppojen vähyyttä ja niiden putiikkimaisuutta. Suurimmassa osassa oli Unkarin hintatasoon nähden aika kallista. Voi olla, etten vaan uutena turismuksena osannut löytää vielä oikeita suuntia mihin köpötellä ;)

Matkalla keskustaan

Maamerkki keskustaan päin, poliisiasema

Kävin yhden maissa syömässä lounaspaikassa ja taas huitomalla ja tökkimällä menuuta sain "Jotain" minkä epäilin olevan kanapihvi perunoilla. Sain kun sainkin ohuen kalkkunanrintapihvin (luntattu sanakirjasta) ja ranskanperunatyyppiset lohkikset 490ft hintaan, eli hyvin edullista. Pullovettä oli pöydissä ja se oli ilmaista, ilmeisesti lounaspaikaksi? todella siisti.

Tarkoitus oli löytää sateenvarjo, uimapuku, lastenvaatteita ja aurinkorasvaa ja unohdin tietenkin taas sen aurinkorasvan, tätä menoa paistun ihan pinkiksi nakiksi täällä... lastenvaatteitakaan en löytänyt kuin hyvin kalliita. Uimapuku pitäisi löytää koska haluan testata tietekin! kylpylöitä. En tiedä olenko minä eu-standardeilla hirveä norsu vai miksi L kokokin oli kaikissa topeissa yms. äärettömän pieni. XLää en taas löytänyt kaivamallakaan.

Ensimmäisenä Csaban "pää"kävelykadulla tuli vastaan jonkinnäköinen soittava ja laulava pieni perinnekulkue

Reilu 2h seilailun jälkeen suuntasin takaisin ja kävin Profi-ruokakaupan kautta, jonka myyjä muisti minut. Huitomalla sain taas muovikassin :D

Naapurin nassu

Ensinäkemältä pidin Gyulasta enemmän, sillä etäisyydet ovat pienemmät ja keskustassa pääsee näkemään enemmän kahviloita, ravintoloita, pieniä kauppoja, puistoja, ruohoistutuksia, mutta ehkä jos joku tulee esittelemään minulle Csabaa voin löytää tämänkin kauneudet :)) tai kaunishan tämä on, mutta ei yhtä hurmaavan sievä kuin Gyula. Toisaalta tulen joktap käymään Gyulassa työharjoittelussa ja muutenkin, joten se ei tosiaan haittaa asua täällä hieman etäämmällä :) Täältä on sitäpaitsi bussilla n. sama aika Gyulan keskustaan, kuin minulla oli kävellä edellisestä majoituksesta.