Tällä hetkellä on saatu lähes kaikki mahdollinen tehtyä, varasimme ajoissa Akselille ja minulle lentoliput, 170e/hlö menopaluu :) 

Samalla hoidin tiukalla pommituksella rakkaan Agárdin kontaktini Lucan kanssa majoitusta meille. Parin hudin jälkeen sellainen tuntuu osuneen kohdalle, Agárdissa hieman syrjemmässä on puutalo joissa on iso iso aidattu puutarha, jonka saisi vuokralle 140e/kk. Köh, tartuimme tilaisuuteen ;) Valitettavasti talosta ei ole vielä kuvia, sillä siellä asuu tällä hetkellä muita asukkaita.

Sen jälkeen aloin taklaamaan kaikista tiukinta aihetta, koiran lentoboksia ja lentolippuja. Koska Töppis painaa 17kg sitä ei missään nimessä voi ottaa matkustamoon jossa painoraja on 8kg. Eli lentoboksin hakuun, noh... uudet lentoboksit ,maksavat itsessään n. 150euroa ja pyörineen 200euroa. Vähän tiukka hinta opiskelijoille, vaikka omissa lentolipuissamme säästimmekin. Ja lentoboksin hintaanhan ei mitään lentolippuja sisälly vaan ne maksetaan lentoyhtiölle erikseen - kilohintana. Kilohinnan ollessa 10e/kk ja koiran painaessa 17kg lähtöhinta jo ilman boksia oli siis 170e/suunta. Eli sama hinta jonka me maksamme eestaas lipuistamme.

Onni onnettomuudessa laittelin pari ilmoitusta foorumeille jossa huutelin lentoboksia joko omaksi tai vuokralle ja PK:n foorumilta minuun otti yhteyttä henkilö joka tarjosi boksia ilmaiseksi lainaan. Hänellä itsellään on Töppiksen kokoluokkaa oleva koira ja lentoboksi oli varastossa tallessa, ehtona se, että boksi palautettaisiin hänelle. No tietysti! Sen lisäksi sovimme, että maksan omantunnon mukaan Varjutalon tilille avustusrahaa boksista. Eli saimme boksin lainaan + rahat menevät todella hyvään tarkoitukseen.

Jos joku ei muista, Töppis tuli minulle PK:n avulla/kautta :) 

Ja viimeisin vaihe: Töppiksen lentoliput. No, Töppis ja boksi painoivat yhdessä 23kg, eli yhden suunnan lentolipun hinnaksi tulee 230e ja menopaluu hinnaksi 460euroa, riippuen tietysti siitä miten Töppis lihoo tai laihtuu tässä ennen meno- ja paluumatkaa.

Onneksi kuitenkin varasimme liput Malevilta, sillä näillä hinnoilla 460+340 = 800euroa, olisimme Finskiltä saaneet tasan yhden aikuisen menopaluu-lipun. Plus se mitä maksamme Varjutalolle lentoboksista.

Agárd sijaitsee 1-1,5h päässä Budapestistä ja on suoran junaradan varrella jossa kulkee säännönmukaisesti juna Budapestiin, sekä Unkarin 7. isoimpaan kaupunkiin Szekesfehervariin, josta mm. löytyy Bory-var. Agárd on yhteydessä kahden muun "kylän" kanssa, Gardonyn ja Dinnyesin ja Gárdonyn kaupunginjohtajana toimii Lucan isä István.

Agárd, Gárdony ja Dinnyes sijaitsevat yhden Unkarin harvinaisuuden vieressä, nimittäin (Velence) järven ;) Järven toisella puolella sijaitsevat kylät Pakozd, Sukoro ja Velence.