Nyt alkaa olla jo tosi hyvä fiilis, sain siis kaiken järkättyä ja lähden tiistaiaamuna kello 04.15 mr.Borosin ja hänen matkakumppaniensa kanssa kohti Agárdia autolla. Palautin torstaina raporttini ja hän oli pintapuolisesti hyvin tyytyväinen, tutustuu asiaan tarkemmin nyt viikonlopun aikana.

Saan myös olla täällä hostellissa nämä kaksi lisäyötä ilmaiseksi :) Unkarilaiset ovat kovin joustavia ja avuliaita ainakin näissä koulujen yhteistyöpaikoissa.

Puhuin siis torstaina Tiborin kanssa ja juttelimme kaiken selväksi, palaan 7.12 takaisin Gyulaan ja teen Erkel hotellissa ma-to harjoittelun, sitten minulla on perjantai vielä vapaata ja lauantaina on lähtö kotiin ennen kello 12, luultavasti 11.19 junalla joka tulee suoraan Gyulasta Ferihegy lentokentälle yhdellä vaihdolla.

Huomenna pitäisi lähteä Tímin ja Kittin kanssa vielä ulkoilemaan tuohon viereiseen baariin ja ottaa pientä jäähyväishuikkaa, pitää olla vain tarkka, että ehtii selvitä neljään mennessä ;) ajattelin ostaa heille huomenna pullon jotain kiitokseksi. Ja muistaa ottaa kuvia näistä likoista ja ehkä jos Attila ja Tamás liittyvät seuraamme. Aggi, huonetoverini lähti jo perjantaina kotiin ja viettää ensi viikon syyslomaa enkä siis enää ehdi nähdä häntä. En nyt erityisemmin ole tyttöjen kanssa "lähentynyt" mutta Tími teki/jätti minulle viikonlopuksi itsetekemäänsä perunasalaattia joka on aivan järjettömän hyvää! Söimme sitä viimeksi kun juopottelimme Attilan kanssa. Siinä on kinkkua ja tosi paljon sipulia.

Ensi viikolla Csabassa on Csabafesti eli makkarafestivaalit joista olikin puhetta, hostellista tyhjennetään kaikki "vakkariasukkaat" 21.-25. jotta turistit saavat asuinpaikkoja, 23.10 on myös kansallinen pyhäpäivä eli tulee aika lyhyt eka viikko Agárdissa. Agárdin ohjelmasuunnitelma on pintapuolisesti se, että yhden viikon olen koulutusosastolla ja toisen viikon markkinointiosastolla. Kontaktihenkilöni Luca esittelee myös Agárdia, Gárdonya ja lähialuetta. Tulen asumaan hänen tuttavansa luona omassa huoneessani, josta varmaan mainitsinkin.

Agárd sijaitsee Velencejärven rannalla noin tunnin päässä Budapestistä.

Kuten myös Gárdony

Saimme varattua Akselin äidin luottokortilla hotellin Budapestistä, eli tulemme asumaan Agape Aparthotellissa 4.-9.11, tosin Akseli lähtee Helsinkiin jo 8.11 :) minä sitten siirryn 9.11 Györiin.

finland.hotels.com/hotel/details.html

Siellä on amme, whii!

En muista olenko muistanut kirjoittaa, mutta lämpötilahan täällä on laskenut roimasti, parissa päivässä laski 25+  5+ asteeseen, joten takaisin normaaliin syksyrutiiniin ;) Tosin Tibor sanoi, ettei tällainen ilma ole lokakuussa lainkaan normaali tällä alueella, vaan tavanomaista kylmempi. Hän myös lupasi ostaa minulle muuten Csabafesteiltä makkaraa jos käy siellä! :D

Enää 13päivää, että Akseli tulee :) odotan sitä kovasti! ei olla koskaan oltu yhdessä ulkomailla lomalla jos jotain Ruotsinristeilyä tai Tallinnan viinahakuja ei lasketa. Myös aikaisin Agárdiin lähtö ja pakkailu on täällä aiheuttanut matkainnostusta :) Jotenkin hassusti tuntuu, että kamat mahtuvat matkalaukkuun paremmin (ja sinne mahtuu enemmän...) kuin tänne lähtiessä, mutta joko olen oppinut asettelemaan paremmin tai sitten minulle tulee vikoja kamoja pakatessa ongelmia ;) Hyvin on sujahtanut sinne kengät ja muut... jopa se yksi nimeltämainitsematon makea joululahjakin yhdelle ipanalle ;) hitto se on päheä. Ajattelin kyllä delegoida näitä "ylimääräisiä" Akselille ja perheelle sitten kotiin vietäväksi kunhan tulevat tänne ja lähtevät takaisin Helsinkiin.

Ostin KÖH taas uudet kengät, mutta en voinut vastustaa. Olen sentään kehittynyt, korkkaritkin jätin ensin kauppaan koska - hajosivat :D mutta ostin kun löysin ehjän parin. Ja näitä katselin useita viikkoja ennenkö ostin, maksoivat hurjat 14euroa:

Korot, mutta hiton tukevat kun ovat kiilat. Tulee mukava naisellinen kopina ja olo :) Synteettistä materiaalia toki.

Sain pari leivontakauppavihjettäkin yhdeltä foorumitutulta kun kysyin:

"Katay ja Vasedény. Jälkimmäisellä on liikkeitä ympäri kaupunkia, edellisellä ainakin Terez körútilla Oktogonin ja Nyugatin välissä. Samalla kadulla on itse asiassa myös Vasedényn kauppa, eli sieltä pitäisi löytyä molemmat."

Ja Cromelta varmistin, että hän tietää missä nämä sijaitsevat ja alusvaatteita samalta tutulta kysellessäni - siis naiselta, en Cromelta, sain kaupan nimen: www.aranypok.hu/apok-index.php

Györiä.

 

HUOM. Kaupunkikuvat eivät ole itseottamiani

 NOTE: I haven't taken or do not own pictures of the cities.