Kuten varmaan kaikki huomasivat blogipäivitykset yllättäen katkesivat siihen, kun Akseli saapui Unkariin. Mutta yritän palautella mieleen mitä tapahtui hieman ennen sitä ja nyt tässä hetkessä :)

Viimeisenä perjantaina ennen Akselin tuloa otin suunnaksi Györin Lucan ja herra Vizin kanssa, jossa menissa testauttamaan neljää eri miestä. Kuulostaa mielenkiintoiselta eikö? Unkarilaiset kylpylät ovat osa omaksuneet saksalaisen pyyhelöylyttelytekniikan ja voidaksesi harjoittaa tätä kylpylässä sinun pitää suorittaa kyseisen ohjelmanumeron testi.

Eli uikkari päälle (täällä saunotaan uikkarit päällä, hyi että, koska saunat ovat yleisiä unisexsaunoja) ja 90 asteiseen saunaan.

Sinne sitten vuorollaan tuli jokainen täysin vaatetettu mies, joka selitti ummet ja lammet unkariksi saunasta, kaatoi kauhallisen tai kaksi hajustettua vettä kiukaalle ja huitoi jokaista vuorollaan pyyhkeellä. Kyllä vain. Ei siis koskenut ihoa vaan huitoi ees taas sinne sun tänne jotta kuuma löyly oikein iskeytyi iholle. Kyllähän se hikoamaan sai mutten voi sanoa että olisin kyseisestä aktiviteetista nauttinut millään lailla... Vihtominen on sentään tunnesensaatio, tässä oli kyse vain kuuman löylyn saamisesta päälle.

Györin kylpylä oli kyllä upea ja onhan sinne mukava vielä mennä, huomenna on lähtö 10.40 junalla. Yhteyshenkilöni siellä päässä oli sanonut Lucalle, että minähän voin sitten siellä rentoutua ne kolme viikkoa... öhh, kolme viikkoa rentoutumista + viikko porukoiden kanssa lomailua. Juu ei, mielelläni omaan taas jonkun ihan oikean tehtävän siellä.

Lauantaina lähdin sitten Akselia vastaan Budapestiin, junamatka meni hyvin vaikka jouduinkin sitten odottelemaan asemalla Akselia ja tämän opasta Alexia tunnin verran... pöljät.

Agárdissa vietimme yhdessä aikaa, kävimme parissa baarissa ja ravintolassa, pyöräilimme gyroksille ja varmaankin molempien lempiosuus, lilluimme kylpylässä. Akseli etenkin piti kuumasta ulkoaltaasta. Jäähyväisenä saimme kalenterikuvia, puisen seinäkoristuksen, ihanat joulupallot Lucalta ja pullon Tokajia Lucalta.

Budapestiin saavuimme keskiviikkona n. puoli kolmen aikaan. Otimme taksin Déliasemalta ja saavuimme hotellillemme Agape Guesthouseen joskus kolmen aikoihin. Olimme kohtuu väsyneitä, mutta tämä hostelli on ollut UPEA. Aivan keskustassa Blaha Lujzalla ja edullisin hotelleista minkä löysimme, siistit uudet huonekalut, tilavat huoneet ja kylppäri, telkkari jossa jopa pari englanninkielistä kanavaa ja kesäksi olisi ollut upea parveke. Kahvinkeitin, uuni, leivänpaahdin, vedenkeitin... kaik löytyy, no huoneistohotellinhan me halusimmekin!

Illalla lähdimme Akselin ystävän Bencen AKA cromen, Alexin ja heidän tyttöystäviensä kanssa edulliseen cocktailbaariin. Baarista löysimme myös Freakazoidin ja joitain muita tuttuja. Otimme... alkoholia. Crome tuli meille yöksi ja aamulla näytti meille kaupunkia, ostelin muutamia tuliaisia ja omiksi iloiksi pari juttua... ;)

Olen ollut erittäin sushituulella joten etsinpä sitten internetistä Budapestin sushipaikkoja ja löysin Wasabi running sushi&wok ravintolan! WAU. Emme tajunneet varata pöytää mutta onneksi torstaina meille löytyi tilaa. Ravintola oli siisti moderni japanilainen, jossa keskellä ravintolaa kulki iso kerrosliukuhihna. Jokaisen pöydän kohdalla olivat ovet ala- ja yläliukuhihnalle. Yläliukuhihnalla kulki kuumat ateriat, kuten nuudeliruoat, riisiä, lihaa yms. Alahihnalla kulkivat sushit, kylmät ruoat, salaatit, jälkkärit. Mikä parasta - SYÖ NIIN PALJON KUIN JAKSAT 5500forintilla. Olin kuolla onneen, ja aluksi ahmimme niin hirveällä tahdilla kaikkea että tuli ihan ähky.

Kävimme kyseisessä ravintolassa myös toiste lauantaina.

Toisen illan baarittelu ei ihan onnistunut nappiin ja Akseli alkoi oireilla flunssaa joten otimme aika hissukseen ja palasimme ajoissa hostellille. Mitään dokailuiltaa ei sitten ensimmäisen railakkaamman ottamisen jälkeen tapahtunutkaan. Perjantaina kävimme katsomassa keskustan kauppahallia ja ostin kaikenlaista ihanaa! esimerkiksi paprikoita ja sellaisen suistukekupin, jossa suitsuke pistetään suloisen lohikäärmeen sisään ja savu ja tuoksu tulee sen sieraimista. Ihana! Hihi, ostin myös sieltäkin ostoskadulta (Vaci Utca) tuliaisia vaikka hinnat olivatkin "turistihintoja". Tulomatkalla joimme "medium"cappuccinot jotka olivat Suomen mittapuulla ämpärit.

Eilen kävimme sitten Alexin luona, jossa Alex ja Bence kokkasivat. Ensin mainittu teki perunalihajuustovuokaa ja Bence teki mielettömän hyviä chilipapuja. Omnom :) Aloimme myös katsomaan Zombielandia, mutta koska Akselilla oli aika kova flunssa, huono olo ja vielä piti pakata lähdimme suht ajoissa kotiin. Hostellilla pakkasimme ja katsoimme läppäriltä videoita...

Tänään Akseli lähti 10.00 lentokentälle ja tulee kotiin Suomen aikaa joskus neljän jälkeen, minulla on reissua vielä jäljellä 34 päivää joista kaksi pakkaushelvettiä ;) Eli vielä Györistä Gyulaan ja Gyulasta Budapestin kautta kotiin, nyt olen jo pakannut täällä huomista varten lähes kaiken valmiiksi.

Ajatuksena olisi kylpeä vielä (niin tosiaan, ostin heti kylpyvaahtoa kun täällä hostellilla on amme ja ihana kylppäri ;) ja käydä ostamassa jotain syötävää. Yritän unohtaa saksalaisten sekopäiden lakipaineistukset ja koti-ikävän, sekä ehkä pahimman... Töppisikävän :( ahdistelen unkarilaisten koiria täällä sillä tahdilla että saan vielä jonkun julkisen häirikkösyytteenkin ;)

Ilma on ollut suht lämmin mutta kostea/sateinen, semmoinen lämpimähkö syyskuukeli Suomen mittapuulla :) Porukat näen 25 päivän päästä - joten Akselin sanoin tässä aletaan olla jo aika loppusuoralla.

Kaupungeista Budapest on ollut mieluisin, Gyula "tiivis" eli helppo liikkua ja kaunis alkusyksystä ja Agárd ehdottomasti maisemistaan upein ja liikkumismahdollisuudet julkisilla hyvät.