Tänään oli sitten astetta kiireisempi päivä, lähdin 12.30 Tikkurilaan kv-valmennuskurssin viimeiselle osiolle, sekä kuuntelemaan Tiborin Unkarin esitystä :)

16.00 isä haki minut Tikkurilan kirjastosta ja matkasimme Miljan luokse lainaamaan miniläppäriä matkan ajaksi.

17.00 tuli perheeni kaffittelemaan luokseni, paistettiin ruopuskoita, syötiin broilerifetapiirakkaa, sekä puolukkapiirakkaa. Kahvi kermalla oli pitkästä aikaa yllättävän hyvää ;)

Sitten iskikin paniikki, miniläppäri ei suostunut käynnistymään. Akseli epäili vikaa laturissa, koska se ei lämmennyt lainkaan. Kaikenlaisia temppuja kokeiltiin, mutta mitään ei tapahtunut. Puntaroimme asiaa ees sun taas ja tulimme tulokseen, että haemme huomenna verkkokaupasta minulle uuden läppiksen ja jätän Miljan läppärin kotiin, josta Akseli voi sitten sopia miten kone palautetaan jotta se saadaan vakuutuksen piikkiin hoitoon :) Akseli onneksi suostui lainaamaan minulle muutaman satasen läppäriä varten jonka sitten nyljen selkänahastani (aka opintolainasta) tammikuussa.

Vähän ahdistaa tällaiset pikaiset muutokset, mutta sellaisia ei voi ennakoida. Tiborin kanssa ehdimme tänään jutella sen verran, että tulen tutustumaan ainakin kolmeen eri kylpylään Unkarissa, sekä Gyulan hotellien managerointiin.

Nyt vähän tökkii, ahdistaa ja stressaa. Liikaa jännitystä yhdelle päivälle ;)

Suunnittelimme, että Akseli tulisi kyläilemään Gyulaan lokakuun lopussa - marraskuun alussa ja kuulemma loppupoppookin on tulossa sinne marraskuun lopussa käymään. Ei saa edes työharjoitteluun mennä rauhassa Utelin Tiborilta millaisia "festejä" Gyulassa on minun siellä ollessani ja kuulemma siellä on ainakin yksi gastronomiafestivaali ja joulufestivaaleja joulukuussa... en tiedä onko tämä ruokafest tämä: hungarystartshere.com/Csaba-Sausage-Festival-Kolbaszfesztival-Bekescsaba kun tämä linkin fest on kuitenkin Békéscsabassa eikä Gyulassa...

Tapaan Tiborin vielä huomenna, mutta seuraavan kerran sitten vasta ensi viikon maanantaina, Tibor on nimittäin itse tullut Laureaan opettajavaihtoon, kun minä lähden heidän kouluunsa työharjoitteluun :D ristiin mennään, mutta vielä törmätään.

Tämän festin olisin halunnut nähdä kyllä: Kisüsti festival, Gyula. Palinkaa siis...

This festival and exhibition takes place annually in mid April in Gyula. The National Pálinka Competition is part of that festival of spirits that features some spectacular entertainment.

 

Each year Hungarian wine orders hold their procession, greeting their stronger associate the Order of Pálinka who accepts new members at a festive ceremony in Gyula. Years ago a tradition was born of jointly clinking glasses: at the blast of a cannon in Gyula castle several thousand guests have their first slug of privately distilled pálinka, the distinctive spirit made of fruits.