Akseli palaamassa lauantaiselta Budapestin reissulta....

Elina lähettää paljon pusuja ja haleja Pihlalle, Ilonalle ja Hillalle! (sekä kaikille muille tarvitseville)

Tämän verran saa unkarilaisesta ruokakaupasta alle kympillä, pogacsoja, vanilja-suklaaraejugua, juustohamppareita, säilykeruokia, suklaamuroja, kolakarkkeja, appelsiinijuomaa, kaks snickersiä ja mini-salameja.

Viikko vietetty unkarilaista elämää ja pienistä kommervenkeistä huolimatta ollaan suht tyytyväisiä siihen, millaiset olosuhteet ollaan saatu

Kuten Akselin sanoi:

-          ruoka ja juoma erinomaista

-          ympäristö ja välimatkat erinomaisia, pyörien saaminen bueno

-          mökki kylmänpuoleinen iltaisin ja aamuisin, mutta muuten oikein mukava (Elina kritisoi hämähäkkien määrää ja teki tänään myrkytyshyökkäyksen vessaan ja keittiöön). Ajattelin liimata reseptionistin oveen lapun jonka Danny ystävällisesti minulle käänsi, jossa lukee että koska lämmitys käännetään päälle, koska taloissa on hieman kylmä.

-          internet on hämmentävä ja suht hankala, mutta kylpylässä voi käyttää ilmaiseksi nettiä, joten se tuskin tulee olemaan suuren suuri kynnyskysymys. Ilmeisesti unkarilainen myyjä ymmärsi meidät väärin ja kauppasi meille prepaid-kortin jota ei saa uudelleen ladatuksi ja näin ollen maksoimme aika lailla turhaa rahaa... no, ehkä jatkossa sit paremmin.

Muutama tuliainen on jo ostettuna, ja Elina sai kun saikin itselleen yöpaidan, harmaan jossa on Liisa Ihmemaassa Irvikissan kuva (siis uudesta elokuvasta, ei piirretystä :/ ) sekä mustan pehmeän boleron! Yhteensä alle 20e. Kävimme lauantaina siis Budapestissä ja samalla Dannyn kanssa suuresti rakastamassani sushiraflassa. Illan syö-niin-paljon-kuin-jaksat ja 5 kaljaa yhteensä maksoi 56euroa meiltä kahdelta.

Mökkiyhteisömme nimi on Garden Hotel ja mökeissä asuu tällä hetkellä lisäksemme jotain rakennusmiehiä J vieressä on Viking hotel joka sitten on oikea hotelli, josta pitäisi saada ruokaakin. Mietimme tässä, että onkohan siellä mahdollisesti jotain aamiaistakin järjestettynä, päivällinen kun kuulemma maksaa 750ft per nassu (1euro=285ft).

Eilen poljimme Gardónyyn Penny Markettiin ja tosi hyvään gyros-paikkaan J sitten poljimme takaisin. Lenkki on helppo koska pyörätiet ja jalkakäytävät on hyvin hoidettuja, tie on aivan suora ilman suurempia mutkia tai mäkiä. Tänään poljimme lähimarkettiimme Cooppiin, jonka vierestä löytyy myös eläinkauppa!, kuppila ja konditoria J Vaikeimmat asiat täällä löytää ovat: tiskiharja! (täällä tykätään tiskata sienillä), valmiiksi pakattuja lihoja on marketeissa yleensä vähän koska useimmissa paikoissa pyritään suosimaan lihatiskiä tai sitten liha on pakastettu (esim. leivitettyä kanaa).

Kirjaimellisesti Saga continues/saaga jatkuu, viime vuonna katsomani Star Wars episodi ykkösen jatkoksi tuli toissapäivänä telkkarista Star Wars episodi kolmonen :D luonnollisesti unkariksi dubattuna. Lausun unkaria ilmeisesti sen verran sujuvasti, että joko mua erehdytään unkarilaiseksi tai muuten vaan kielitaitoiseksi, sillä unkarilaiset haluaa kauheasti jäpättää mulle jos huomaa että ymmärrän mitä he tarkoittavat. Sitten hämmästyvät kun kysyn englanniksi että sorry. Haluaisin voida jotenkin ilmaista, että ymmärrän kyllä suurimman osan, en vain kaikkea.  En halua että ihmiset luulevat, että vastailen ihan mitä sattuu.

Kuten eilen yksi rakennusmies kysyi, että onko Töppis vihainen/pureeko ja vastasin että ei, ei ja pudistelin päätäni. Ja sitten kysyi heti perään jotain, johon totesin että sorry? Töppis on kovin haukkuva ja puolustava täällä, kuten kuvista huomaa ollaan sidottu sen juoksunaru tohon mökkimme kuistiin kiinni josta se pääsee 8-10m liikkumaan säteellä.  Käy sitten ärhäkästi komentamassa miehiä kun kulkevat mökkien ohi.

Kommentoikaa vapaasti, haluaisin tietää ihmisten ajatuksia ja jos herää jotain kysymyksiä niin vastaan parhaani mukaan.

Tänään olemme taas Budapestissä, kävimme syömässä T.G.I Fridayssä joka oli aikamoinen pettymys, sekä ostamassa vedenkeittimen ja jatkojohtoa. Lisäksi kävimme T-pontissa selvittelemässä tätä nettiongelmaamme ja ostimme Akselille poolon, itselleni violetin ja mustan neuleen ja alushousuja. Alle 40euron.

Sain kuulla äitiltä suru-uutisen että Timo tai Tedi oli nukkunut pois tässä viikon aikana... en tiedä kumpi koska äiti ei tunnista niitä ulkonäöltä. RIP pieni murmelini :( kiitos kuitenkin tiedosta :(

Blogin päivittelyssä on pieniä taukoja koska kuvien lisääminen on jostain syystä tökkinyt jne. koettakaa kestää...