Elikäs tänään kävin haahuilemassa spa:ssa ja otin paljon kuviakin sieltä sisätiloista koska oletan, että kovin moni suomalainen ainakaan oma tuttuni ei ole nähnyt perinteiden mukaista terveyskylpylää. Laitan kuvat kunhan jaksan suoria ne koneelle ja väsätä niille kuvatekstit yms. :)

11 minut kutsuttiin johtajan pakeille, jossa sitten keskusteltiin käännöstyöstäni ja muista työtehtävistä. Elikäs, teen viikon verran käännöstä näistä sivuista:

www.varfurdo.hu/

Työsarka ei näytä suurelta, mutta termistö ja lauseiden jäsentely niin, että kylpylä voi ihan oikeasti käyttää suomennostani on sitten jo vaativampaa :) Eli tätä teen viikon etänä ja palaan taas kylpylään, seuraavat 1,5vkoa kokeilen hoitoja, seuraan niiden toteuttamista, arvostelen hoitoja, etsin suomalaisista sopivia segmenttejä joille näitä hoitoja markkinoida (mitä kansantauteja Suomessa on, mille ikäryhmälle mitäkin jne.) Mitä hoitoja Suomessa jo tunnetaan ja mitkä taas ovat harvinaisia tai täysin tuntemattomia. Ainakin itselle aivan uusi tuttavuus oli painokylpy, jossa ihminen "ripustetaan" 3m syvään altaaseen kaulastaan roikkumaan (käsillä on kyllä nojat/tuet) ja lantiolle tai nilkkoihin asetetaan vöillä 1-3kg painot. Etenkin kun kylpylä on vanha, mineraalivesi on tummaa jne. koko allas näyttää aika hurjalta kidutuskammiolta mutta haluan ehdottomasti kokeilla! ;)

Eli olen siis töissä, arvostelen ja kokeilen viimeiset 1,5vkoa Gyulan spassa hoitoja muhaha. Sitten siirrynkin Agárdiin, olen siellä kaksi viikkoa - kunnes Akseli tulee ja pidän viikon loman, ja sitten 1-2viikkoa riippuen siitä kannattaako minun jatkaa töit'ä Agárdissa vai siirrynkö Györiin.

Johtajan jälkeen keskusteltuani lähdin "kotiin", eli etsimään Gyulan Lidliä. Minkä takia Unkarissa on Lidlissä paremmat valikoimat kuin meillä? Herkullisia thairuokia ja jääkahvia 0,5l tetroissa. Ostin niin paljon sälää että kädet venyivät ihan orangille kotimatkalla.

Aloitin heti hostellilla kääntöurakan ja törmäsin pariin mutkaan heti, a) pitääkö tietyt sanat jättää kokonaan kääntämättä jos Suomessa ei ole niille termiä b) pitääkö minun luoda niille joku sopiva termi...

Kylpylän ulkotiloja:

Varjoallas

Sama allas, toinen kulma

Mustekala-allas ja tädit

Vesiliukumäki-allas, joka on vielä käytössä muttei koko syksyä/talvea.

Lasten vesiparatiisi, ei käytössä syksy-talvikautta

Lasten altaan efelantti

Sitten kävelyreissuilta pari kuvaa:

Gyulan keskusta tänään

Gyulan suburbiaa eilen

Tästä kuvasta tykkään itse kovin, jonkun puutarhaa :)