En taas muista koska olen viimeksi kirjoittanut, mutta lähdetään liikkeelle torstaista, kerta silloin tapahtuikin jotain ;)

Eli fillaroin kylpylälle hääräilemään, koska minulla oli 10ksi sovittu tapaaminen Istvánin ja Lucan kanssa, kyllä, joudun sopimaan tapaamiset heidän kanssaan koska István on kiireinen setä.

5min sisään tapaamisen alkamisesta Luca joutui lähtemään Skfváriin, en tiedä miksi, mutta joka tapauksessa, se jätti minut Istvánin kanssa kokoukseemme kahdestaan. En muista taisinko Hévízin reissua ennen/jälkeen kertoa, että herra Vizillä ei tuo englanninkielen taito ole maailman sujuvin ja aksenttikin on kovin vahva. Tämä kuitenkin saatiin selvitettyä, enemmän tai vähemmän.

Projekti yksi: kerätä tietoa ja nimiä saunakosmetiikasta, tehdä siitä presentaatio. Tehdä raportti siitä, mitä koulutukseni pitää sisällään, mikä on tulevan opparini työnimi ja opparini avainsanat.

Projekti kaksi: kyselylomakkeen suunnittelu ja luominen kahdelle SHH isoimmalle kylpylälle, tulosten asettelu SPSS:n ja analysointi. Olen toki käyttänyt SPSSää koulussa, mutta siitä on jo sen verran aikaa, että saa nähdä mitä siitä tulee :D

Projekti kolme: (lehdistö)tilaisuus jossa esitellään saunakulttuuria SHH kylpylässä, jonkun tuotteen esittelyä (István ilahtui etenkin kasvonaamio ajatuksesta). Projektin suunnittelua, ideointia ja toteutus?

Tässä on hetkeksi minulle hommaa, ei epäilystä ;) tänään palautin kosmetiikkaosion projekti ykkösestä ja alan huomenna hahmottelemaan Istvánille koulu/oppari-infoani.

Tähän väliin mainitsen, että keskiviikkona patterit pamahtivat taas kylmäksi (vastahan ne ma korjattiin) ja täällä kuului torstaina 10min ajan taas putkien kiljumista. Ilmoitettiin Lucalle.. perjantaiaamuksi asia oli korjattu :)

Perjantaina oli KATYPERRYPÄIVÄ!

Sinimusta kengurumekko (kengurutasku), musta toppi, Haribon kirsikkakorvikset, punaiset saapikkaat.

Eli lähdettiin kahden jälkeen junalla Budapestiin, meillä oli 16.30 varaus Budapestin Mom Parkin Wasabiin, josta kävikin ilmi että Mom _park_ ei ole puisto, vaan itseasiassa kalliimman tason ostoskeskus. Positiivinen yllätys oli se, että eri wasabeissa on ilmeisesti tarjolla erilainen valikoima ruokia liukuhihnalla, miinusta oli se, että sushit olivat turhan kylmiä - sushiriisi hieman kovaa. Täällä sai myös niitä ihania minimunkkeja! joita Valle joskus toi bileisiimme, eli siis sellaisia kovia pähkinäisiä kanelisokeripalluroita. Maistelimme myös marjahyytelöä ja hassua retiisinkaltaista juttua.

Ruokailun jälkeen Akseli saatteli minut Stadionokille, josta oli sanottu että ovet stadiumille avautuvat 18.30... Akseli haki minulle vielä rahaa (jos siellä olisi myynnissä tuotteita) ja lähti baariin läppärinsä kera. Noo, ovet aukesivat 19.10 ja valuimme sisään kovaa vauhtia koska luonnollisesti seisomapaikoille ei ollut "paikkoja". Sisäänmennessä käytävällä oli hattarpukuihin somistautuneita tyttösiä pinkkeine peruukkeineen jotka jakoviat sydämenmallisia KatyPerry tikkareita ja candycaneja:

Kaikki jotka tietävät Katyn uuden levyn, tietävät mistä on kyse, mutta ne jotka eivät niin voivat vilkaista aiempia kuvia ;) Uuden albumin teema on hieman tuollainen "karkkimaa/ihmemaa". Sulloin karkit laukkuun ja jätin kaiken lompakkoa lukuunottamatta narikkaan, en tiedä miksen tajunnut jättää lompakkoakin mutta loppujen lopuksi tungin sen mekkoni kengurutaskuun.

Pääsin n. 6-10m päähän lavasta, joka oli aika hyvin. Hämmästys siitä että keikka alkaa ajallaan (20.00) vaihtui ärtymykseen, kun lavalla hääräsi 40min joku "lämmittelevä" dj, josta ei oltu missään ilmoitettu! Parin biisin jälkeen porukka alkoi näyttää äärimmäisen turhautuneelta, mutta eihän se odottelu toki siihen loppunut (ottaen huomioon tässä vaiheessa, että porukka alkoi seisoskelun 18.30 ulkona... eli oli siinä vaiheessa jo seisoinut yli 2h) DJ:n jälkeen - joka soitti muuten aivan karmeaa teknohumppaa - sedät hääräsivät vielä lavalla 30min säätäen johtoja ja mikkejä. Joku oli selvästi ongelmana jonkun johdon kanssa, koska siellä kolme miestä sitä tutkaili.

Toki odottelun aikana ehdimme todistaa myös järjen riemuvoittoja, mm. kaksi teinityttöä päätti alkaa imuttelemaan tupakkaa useiden satojen ihmisten keskellä, paikassa jossa ilma oli muutenkin tunkkaista ja sakeaa. Bravo Unkarin nuoriso. Puhumattakaan siitä mimmistä joka seisoi minun takanani ja jollotti koko keikan ajan kuin epävireinen lehmä. Voiko joku olla vielä enemmän nuotin vieressä, en usko, koska sitten seisoo jo nuotin takana. Karmeaa.

21.10 neiti Katy Perry sitten ilmestyi lavalle hopeisessa pienessä kumimekossa. Lava oli koristeltu hattaroin, jäätelöannoksin, tikkarein, karkkitangoin etc. Taustalaulajilla oli vaaleansininen ja vaaleanpunainen hattaratukka, taustatanssijoilla vaaleanpunaiset röyhelövaatteet. Kaikki oli oikein söpöä ja karkkimaisen makeaa, bändi oli pukeutunut kokonaan valkoiseen ja Katyn mikki oli sateenkaarenväreissä ledivaloin.

Keikan biisilista meni näin:

    1. I Want Candy/Katy (Intro) - taustatanssijat ilmestyivät, bändi, sitten Katy
    2. Hot N Cold 
    3. I Kissed A Girl - taustakankaalla vilkkui punaisia suukkohuulia, huulipunia etc. Aluksi lauloi erilaisen hitaan alun tähän biisiin...
    4. Waking Up In Vegas - taustalla kolikoila, yksikätisiä, seteleitä, vegaskylttejä
    5. E.T. - tähtitaivas, avaruus
    6. Teenage Dream 
    7. Ur So Gay 
    8. Last Friday Night (T.G.I.F.) - hassuja "bilekuvia" joissa osassa Katy, ihmisiä juhlimassa, hassuttelemassa jne.
    9. Firework - yllättääkö ketään jos sanon, että ilotulituksia ;)
    10. Peacock - Riikinkukko ja piirrettyjä riikinkukkoja tanssimassa
    11. Not Like the Movies 
    12. California Gurls - Taustalla pyöri kakkuja, herkkuja jne. kaikkea makeaa ja söpöä.  Biisin lopuksi yleisön päälle "räjähti" vaaleanpunaista confettia/paperisilppua
    13. Encore:
    14. Thinking Of You - Katy soitti itse kitaraa tämän biisin aikana

Konsertissa oli kyllä mieletön fiilis vaikka olikin aika pienen kaavan esitys, kyseessä ei siis ollut varsinainen kiertuekeikka, vaan Katy oli tekemässä Fireworksille videota Budapestissä jota sitten promosi ainakin Unkarissa, Puolassa ja Itävallassa. Ensi keväänä alkaa varsinainen kiertue.

Tätä riikinkukon"pyrstöä" Katy piti myös tämän keikan aikana, pyrstössä vaihtui ledivalot joten se vaihtoi väriä ja vilkkui... aika päheetä etten sanoisi.

Omia lemppareitani on vanhalta levyltä: Waking up in Las Vegas ja uudelta erityisesti E.T ja Peacock, mutta myös Last Friday night, Teenage dream, Not like the movies, California Gurls (valitettavasti Snoop ei ollut paikalla ;) kuulimme vain biisin intron Snoopin sanomana)

"Greetings loved ones, let's take a journey"

Koko keikan ajan Katy hassutteli, ilmeili, hölmöili yleisön kanssa, eikä tuntunut ottavan itseään kauhean vakavasti :) teimme myös "pinkie swear" eli pikkurilli-valan että kaikki tulevat Katyn kiertuekeikalle keväällä.

Tietenkin heti seuraavana aamuna Iltalehdessä moitittiin Katyn mekkovalintaa (olin muuten yllättänyt, että kyseinen keikka ylitti uutiskynnyksen missään, vielä enemmän että Suomessa). kun ei sopinut yhtään kropalle ja teki pömppömahan eikä tukenut rintoja. Pöh sanon minä, ensinnäkin olivat valinneet aivan karmeat kuvat juttuunsa ja toisekseen mikään ei tue isoja rintoja kauhean paljon jos loikkii, hyppelehtii ja tanssii koko keikan ajan. Livenä näytti MIELETTÖMÄN hyvältä! Kerrottakoon myös että Katyllä oli nallekarkki-nyrkkirautansa mukana :D

www.youtube.com/watch (California Gurls keikalta, tässä näkyy hassuttelua, lavaa ja taustalaulajia :)) 1.07 kohdassa näkyy lattialla mansikoita, olin tuossa kohdassa mutta hieman kauempana :)

On vähän harmittanut kun kaikki ovat kilpaa mollanneet Katyä (siis tuttavat) minulle, mutta ei voi mitään... kaikki eivät tykkää kaikesta, en vaan tiedä miksi se pitää juuri minulle kertoa ja sellaisin sanakääntein.

Keikka kesti varmaan n. tunnin jonka jälkeen ostin limun ja jonotin takkini narikasta, narikassa törmäsin unkarilaiseen tyttöön joka puhui tosi sujuvaa englantia. Oikeastaan sanoin hänelle vain, että pitäisikö meidän antaa lappusemme samaa aikaa niin ehkä tämä nopeutuisi, enkä odottanut vastausta, mutta hän puhuikin hyvää englantia. Kyseli että mistä olen ja miksi ja että tällasta täällä Unkarissa on, aina saa odottaa. Kumma kyllä, olen kuullut tämän lauseen täällä jo hyvin usein ;)

Ulkona törmäsin sitten toiseen tyttöön joka kysyi minulta, että ovatko korvikseni oikeat karkit. Sanoin että on joo, että ne on vaan lakattu tuhdisti, että Oktogonilla on yksi liike jossa on kaikkia makeita korviksia. Hän kysyi, että mikä ja sanoin etten tosiaan osaa lausua sitä unkariksi (gyongy halasz, gy lausutaan dj... yritä nyt siinä) joten yritin ja tyydyin sitten sanomaan, että se on helmenkalastaja unkariksi :)

Tapasimme Akselin kanssa Blahalla jossa söimme Burger kingissä vielä iltapalat ja suuntasimme yöjunaan. Töppis joutui tämän kerran olemaan vähän pidempään yksin, mutta hän nyt joutui uhrautumaan Katyn vuoksi, anteeksi Töppis! :( käytin kyllä sit lauantaiaamuna pitkällä aamulenkillä hyvitykseksi.

Kun saavuimme junalta pyörillä, yllättäen päärakennuksella olikin menossa jotkut hirveät raksamiesten bileet :D siis ei hirveät sanan oikeassa merkityksessä, mutta musiikki pauhasi ja valot oli päällä. Pöydällä oli joku kultainen pokaali ja sedät hyvässä menokenossa. Joku siinä yritti kysellä meiltä jotain mutta "angolul" (englanniksi?) katkaisi halut lyhyeen :D

Joku näistä yön sankareista päätyi sitten myöhemmin kuistillemme kolistelemaan ovenkahvaa, ilmeisesti siinä luulossa että asui täällä/joku tuttu asui. Häipyi tosin aika pian kun avasimme oven ja totesimme että ois ehkä paree ettiä muualta. Jätti meille muistoksi puolikkaan leivän pöydälle.

Lauantaina: makasimme mökissä.

Sunnuntaian: makasimme pitkään mökissä, jonka jälkeen suuntasimme illaksi Skfváriin ja Árpádin kylpylään. Ostimme iltaliput ja minä ostin 45min hieronnan, joka tuli maksamaan meille yhteensä 36euroa. Ensin lillimme altaissa ja kun minä menin hierontaa, Akseli jatkoi lillimistä ja tapasimme 21.15 kylpylän baarissa.

Hieronta oli taivaallista, nyt tosin selkä on vähän arka, en tiedä kuuluuko asiaan, mutta hyvältä se silloin sunnuntaina tuntui :D Tarkoitus olisi mennä uudestaankin. Ainiin ja patterit hajosivat lauantaina taas... sunnuntaina kello 22 alkoi ulina joka kesti pari tuntia. Tällä kertaa pistin Lucalle sen verran äkäsempää viestiä ja mailia, että nyt saa luvan tapahtua jotain tai meidän on pakko muuttaa.. Luca tosin tuntui itsekin ymmärtävän yskän.

Tänään tein etätöinä saunakosmetiikka-presentaatiota ja Akseli on värkännyt peliään, jossa neliö hakkaa puita... hän varmaan osaisi selittää sen paremmin.

Lämmitys korjattiin, taas kerran ;) nyt toivomme että se olisi myös jatkuvaa. Akseli ainakin sanoi että näki perussedän tuovan jotain osia sinne pääboilerin luokse. Lisäksi sain tässä illalla tekstiviestin, jossa henkilö nimeltä Aniko esittäytyi ja sanoi olevansa Szilvin kollega, ja että jos meillä on jotain ongelmia voimme ottaa häneen yhteyttä jatkossa. Että hän kirjoittaa/ymmärtää englantia, mutta puhuttu englanti on heikompi. No, viestin englanninkielen taso oli samanlaista kun Lucan, että eiköhän me tulla toimeen ;)

Ainoa mikä vielä mättää on se, että kylppärin patteri on jostain syystä mennyt toispuoleiseksi. Eli se lämpiää vain puoliksi, Akseli sanoi että tämä voisi johtua siitä että patteriin on mennyt hajotessa ilmaa ja siksi se pitäisi ilmata, mutta en nyt heti jaksa häiriköidä siitäkin... toivon nyt, että nämä edes toimisivat kauemmin kuin pari päivää.

Huomenna voisin harkita postia ja/tai Skfvária. Onko kenellekään muulle tullut postikortit perille? Tiinalle on ainakin saapunut kaikki tarkoitettu posti :) Tästä lähtien lähetänkin kaiken Agárdista kun he osaavat kysyä, että haluanko sen prioritaire? tarran, jolloin posti menee perille nopsasti. Skfvárissa pistivät vain suoraan normipostina kysymättä mitään, koska Hillan kortin saapuminen Suomeen kesti 2vkoa? kun taas Ilonan kortti Agárdista kesti 2pv.

Welcome to Hungary y'all ;)