Elikäs tänään 09 lähdin Ildikón matkassa tapaamaan toissijaista koordinaattoriani Ms. Lányi Katalinia. Sitä ennen meinasin saada slaagin koneen avatessani kun se oli päivittänyt itsensä takaisin Suomen aikaan ja kuvittelin olevani suihkusta märkänä jo muutaman minuutin myöhässä.

"Kata" oli todella mukava 30-35v rouvashenkilö, joka esitteli ensin minulle kahdesta rakennuksesta koostuvan koulun, kertoi historiikkia ja selitti tilojen tarkoituksia sekä miten taloa oli remontoitu ja miten se oli yleensäkin aloittanut Gyulassa. Hassu fakta, että Szent Istvánin A-rakennus on rakennettu ala-asteeksi josta ei kuitenkaan oppilaspulan takia koskaan tullut ala-astetta... alkuperäisen tarkoituksensa vuoksi se edelleen näyttää hieman lapsekkaalta vaikka toimiikin yliopistona :D se on aika suloista.

Tämän jälkeen seurasin Katan miehen Istvánin luentoa rural economy, kieli tosin oli unkari mutta minusta oli mielenkiintoista istua kuuntelemassa unkarinkielistä luentoa, sekä seurata eri koulun dioja. Kata haki minut tunnilta n. 30minuutin päästä ja kävelimme turisti-infoon jossa hankimme minulle paljon informaatiota Unkarin kylpylöistä, kylpyläkulttuurista, sekä mietimme majoitusvaihtoa.

Tämä on ok paikka asua, mutta 60 000 ft/kk on erittäin kallis taksa Unkarissa, etenkin kun siihen ei kuulu omaa keittiötä tai aamupalaa. Erilaisia vaihtoehtoja palloteltiin ja parin tunnin päästä turisti-infossa käynnistä, kun Kata oli hoitanut parin oman oppilaansa asiaa, he olivat keksineet että voisin mahdollisesti harkita muuttoa Békéscsabaan, joka on Békésin kunnan "pääkaupunki". Siellä sijaitsee koulun oma asuntola, jonka taksa on 18-23 000 ft/kk.

Kata ja István eivät osanneet vielä sanoa millainen huone olisi, mutta he epäilivät että voisi olla mahdollista että siellä olisi yksityinen keittiö ja kylpyhuone, sillä kyseinen majoituspalvelu majoittaa myös nuoria perheitä. Kysyin tietenkin myös wlanista, mutta totesin tänään myöhemmin että jos wlan puuttuu niin tulee varmasti myös halvemmaksi ostaa jonkunlainen mokkula täältä. Lisäksi ostaisin bussilipun, joka on n. 1000ft/kk, sillä Békéscsabasta on 15min bussimatka tänne Gyulaan. Békéscsaba on isompi kaupunki ja siellä on hieman enemmän palveluja kuin Gyulassa, siellä myös ovat aiemmin mainitsemani makkarafestarit.

Gyulan keskusaukio

 

Keskusaukion vieressä "suihkulähdesilta"

Minusta Békéscsaban majoitus kuulosti mainiolta sillä näin pienellä budjetilla 60 000ft lohkaisee hirveän summan. Lisäksi 15min bussissa on aika paljon vähemmän mitä saa Helsingissä istua aamuisin ;)

Kata ja István kuskasivat minut ystävällisesti autolla Lidliin jossa kävivät myös itse ostoksilla ja sitten ajoivat minut takaisin asuntolaan.

Hetki sitten palasin pieneltä kävelyreissultani, ilma täällä on ollut tänään aika ikävä. Kuumaa, sateista ja nihkeää. Mutta kävelin silti keskustaan ja sieltä eteenpäin jättiSpariin jossa ostin Akselille hänen lempimakkaraansa, sekä vedenkeittimen kahvintekoa ja keittojen valmistusta helpottamaan.

Akselin unelmatiski, en ole varma onko tässä käsi heilahtanut vai salama pilannut...

Kassalla jäin kiinni siitä, etten ollut tajunnut punnita makkarakökköäni ja jouduin hilpaisemaan takaisin lihatiskille. Niin kassalla kuin lihatiskillä sain unkarin parilla sanalla, englannilla ja viittomalla asiani perille :D Spariin & Tescoon kävelee löntystäen n. 35minuuttia täältä asuntolasta.

Matkalla bongailin taasen koiria:

 

Vihainen/Pureva Koira

Koti-ikävä ei ole tänään päässyt oikeastaan yllättämään :) vähän tietenkin on haikeutta, mutta pyrin olemaan ajattelematta sitä kauheasti ettei saa heti valtaa. Tunsin lapsenomaista riemua siitä, kun sain electronillani nostettua unkarilaisesta pankkiautomaatista rahaa :D

Lisäksi olen jo mahdollisesti löytänyt yhden tuliaisen... hmmh hmm...

Postin toimintaa en vielä tajua, mutta kysyn sitä huomenna Katalta, Akseli tarvitsisi makkaransa :D