Tänään avattiin sitten kaupungin joulukadut/markkinat :) Valitettavasti en lähtenyt sinne kävelylle, koska ulkona oli todella voimakas sumu, eikä minun kamerallani olisi ulkona saanut mitään aikaiseksi.

Tässä kuitenkin joulutunnelmia Györin isoimman ostoskeskuksen sisältä Árkádista:

Kattokoristeita

Árkádhan ei kokonsa puolesta ole mikään Itäkeskus tai edes Kamppi, mutta se ehkä tekee siitä vieläkin tunnelmallisen, koska se on pieneksi ostoskeskukseksi todella tyylikäs. Joulukoristeita alettiin laittamaan tämän viikon alussa ja nyt ostoskeskus on "valmis". Musiikkina ei vielä tosin soiteta joululauluja vaan rauhallisia kaikkien tuntemia balladeja kuten Stand by me.

Joulun kunniaksi keskelle on myös perustettu tällaisia joulupuoteja, jotka myyvät tasokkaampia yksittäisiä konvehteja, hunajatuotteita, koristeita yms. Itse ostin tästä kyseisestä puodista jotain, mutten kero mitä koska sen saaja saattaa olla lukemassa blogia ;)

Toinen joulupuoti

Jouluisia istutuksia

Lapsille ehkä Árkádin tärkein koristus, erilaiset asetelmat, joissa on liikkuvia hahmoja. Nämä perustuvat kaikkien tuntemiin lasten satuihin ja (suurin osa) ovat helposti tunnistettavissa, vaikkei unkarin kieltä osaisikaan. Tausta on tehty jättiläismäisen kirjan näköiseksi, jonka kannessa (asetelman takana) lukee sadun nimi ja sisäpuolella osa tarinaa...:

Punahilkka, paikallaan oleva asetelma

Lumikki, liikkuva asetelma

Minulle tulee tästä eniten mieleen susi ja kolme porsasta, mutta jos joku tietää oikean version niin kertokoon. Ainoa pässitarina jonka muistan ovat pässit ja peikko sillan alla. Joktap, liikkuva kuvaelma.

Tuhkimo? still-asetelma

Saapasjalkakissa, osaksi liikkuva asetelma. Kaikki bongaavatkin taustalta ah niin ihanaisen Bijou Brigitten...

 

Keskusaukion jättikuusi, oletan että tässä tulee vierailemaan joulupukki tms. koska lavan eteen on jätetty paljon tilaa ja yksi yksinäinen tuoli :)

Yksityiskohtia kuusen edestä

 

Hostellin/hotellinki ravintola oli jo koristeltu ja tässä hostellin respassa on pieni joulukuusi ja yhdessä pylväässä välkkyvät jouluvalot :)