Kävimme Ilmarin lähdön jälkeen lauantaina Budapestissä, sillä olimme saaneet käsityksen että Budapestin "Messukeskuksessa" olisi yhdellä lipulla spa&wellness ja erotica messut.

Aloitetaan vaikkapa sillä, että jäimme bussista liian aikaisin ja saimme kävellä kilometrin verran oikeaan rakennukseen todetaksemme, että liput olivat erilliset ja pelkästään erotiikkamessuille maksoi 14euron verran per naama. Kaikenlisäksi ne olivat pienet ja hikiset, jossa oli muutama myyntiständi ja yksi esityslava jossa oli kai jotain strippauksen tyylistä. Vaikea sanoa koska mitään ei nähnyt miesvallin takaa.

Meillä ei myöskään ollut käteistä, joka oli ainoa maksutapa messuilla, joten ainoa jota matkamuistoksi sieltä sain oli Akselin ostama kirkkaanpunainen kikkeli-tikkari :D jotain sentään!

Messuilta olimme sopineet menevämme Blahalle, jossa tapasimme opethin ja Andin. Daniel liittyi seuraamme myöhemmin baarissa, jossa myös söimme hamppariateriat.

Pitkä jaaritteleva tarina lyhyesti leikattuna: olin aivan persehet olalla ja seuraavana aamuna oli paha olla. Sentään oli kaikki tavarat tallessa! Ainiin ja myöhästyimme viimeisestä iltajunasta joten odotimme aseman 24h baarissa 4 tuntia. Omanlaisensa kokemus sekin... jos siitä muistaisi paljonkaan.

Olemme sen jälkeen olleetkin lähinnä mökissä keskenämme, kävin eilen heittämässä pitkän kävelylenkin Töppiksen kanssa ja samalla kävimme yhdessä postissa. Postitimme parit viimeiset postikortit ja Töppis oli ihan nätisti :) täällähän katsotaan koiria paljon paremmalla silmällä, kuin Suomessa. Joihinkin ravintoloihinkin saa tulla koiran kanssa, tänään mm. silittelin Skfvárissa bullterrierityttöä.

Tänään siis kävimme Skfvárissa, tsekkasimme löytyisikö Ilonalle suurempia saappaita ja pistäydyimme jätti-Intersparissa hakemassa tytöille toiset eläin-hammasharjat.

Lisäksi ostin Tiinalle valikoiman vaniljatuotteita ja itsellekin parit jutut:

Vasemmalta oikealle:

Ylhäällä: Minttukaakao (ei-alkoholi, 3pss), raastettua sitruunankuorta (2pss), hehkuviini-mausteseos (1pss).

Alhaalla:

Kotányi real vanilla bourbon sugar (4pss),

Dr.Oetker powdered vanilla rod, bourbon vanilla sugar. The ground vanillarod is bourbon vanilla sugar and natural vanilla flavor contains bourbon. A typical bourbon vanilla flavor and aroma make it excellent for whipped cream, desserts and pastries etc. (google translator) (10pss)

Kotányi vanillarod, real bourbon 3g (2pkt)

Dr.Oetker vanillarod 2g (2pkt)

Saas nähdä mihin minä oikeasti kaiken tämän tavaran tungen... olen jo alustavasti pakkaillut asioita ja suurimman osan tilasta vie ostamani kumisaappaat. Olen tosin pakannut niiden sisään (sukkiin käärittyinä) pálinkalasit ja Dreherlasit. En tiedä kylläkään matkalaukkuni painosta... tänne tullessa minulla taisi olla 4 lasista isoa alkoholipulloa, joten luulisi ettei näillä tavaroilla saada vielä ylipainoa aikaiseksi. Ärsyttää kylläkin se, ettei ole vaakaa eikä voi varmistua edes sinnepäin tuloksella. Tilanpuute saattaa tulla ongelmaksi.

25. päivä muutamme Budapestiin, eli Agárdissa päiviä on vielä 7. Budapestissä 5 kappaletta + lähtöpäivä. Eli periaatteessa 12 kokonaista päivää.

Kotiinlähdön päivänä, eli 30 päivähän me lähdemme hotellista jo 9.30 taksilla, koska lento täältä lähtee 12.40. Suomessa meidän pitäisi olla 16.05.

Olen jo tilannut netin kautta meille Zonataksin, joka on tarpeeksi iso Töppiksen kuljetuslaatikolle, koirakulut + matka kentälle maksaa meille siis yhteensä 20euroa eli ei paljon mitään.

Vielä täällä Agárdissa tehtävää:

-Viedä saunatuotteet kylpylälle, sopia kyselytulosten saamisesta

-Käydä Csutorassa ja Szomjasissa, jättää konvehdit

-Töppiksen ell, ekinokokkoosi ja terveystarkastus lentoa varten

-Pyörien palautus ja konvehdit, Lucan lämpölevyn palautus.

-Lopullinen pakkaaminen ja lähtö :)

 

Tämä 2,5kk oli selkeästi sellainen rajapyykki, nyt tekee jo kovasti mieli kotiin, eikä meinaa malttaa olla enää - ainakaan Agárdissa. Ollaan jo puhuttu siitä mitä kaikkea kaivataan kotoa mitä täällä ei ole:

-Iso keittiö ja ruoanlaittomahdollisuudet

-Suodatinkahvi

-Rajoittamaton netti (lisäksi minä voin käyttää nettiä riippumatta Akselista)

-Kaikki tv-sarjat joiden katsominen jäi tauolle

-Helpot kulkuyhteydet

-Kylppäri jossa saa lutrata vaikka 30min ilman että viemäri menee tukkoon ja hanat jotka eivät putoa irti, rajoittamaton lämmin vesi.

-Perhe

Mitä jäämme kaipaamaan täältä:

-Leikkeleet

-Halpa ruoka

-Szomjas, Csutora. Tutut ihmiset.

-Töppiksen pihalla oleilumahdollisuus

Tässä vielä Töppiksen mielipide minun kuluttamastani ajasta internetissä: