Elikäs :) Tapasin maanantaina kylpylän vastuuhenkilöni ja keskustelimme käännöksestä ja tämänhetkisestä projektistani. Tällä hetkellä teen siis pientä kirjallista projektia joka tekee kylpylälle selvitystä mitkä hoidot heillä olisivat suomalaisille uusia, mitkä vanhoja, mitä segmenttejä, mitä ongelmia mitä plussaa etc. Olen nyt työstänyt sitä pari päivää ja se on melkeinpä valmis.

Yksi hauska virhekin heiltä löytyi sivuilta, esitin nimittäin kysymyksen mikä ihme on sivuilla esiintyvä "treatment toweR" ja jouduin näyttämäänkin sen heille heidän omilta englanninkielisiltä sivuiltaan. Typohan se oli, treatment toweL eli pyyhe ;)

Puhuimme sitten siitä koska lähden Agárdiin ja kerroin lähteväni 19.10 maanantaina, noh hra. Boros ilmoitti että hän lähtee Agárdiin autolla 20.10 tiistaina ja ottaisi minut mielellään kyytiinsä jos haluan ilmaiseksi. NOH! ilmainen autokyyti suoraan Gyulasta Agárdiin, eikä maksullinen kyyti junassa ensin Budapestiin matkatavaroiden kanssa, Budapestissä vaihto eri asemalle ja taas matkalla Agárdiin. Hell yes!  vastasin että joudun kysymään Tiborin ja Lucan mielipidettä, mutta minulle se kävisi kyllä mielellään. Sovimme tapaamisen perjantaiksi klo 13 jolloin viimeistän lähettäisin projektini ja keskustelisimme siitä, sekä käännöksestäni.

Siitä lähtien sitten olen yrittänyt saada Lucaa ja Tiboria kiinni. Luca vastasi eilen, että 20.10 käy oikein hyvin kunhan ilmoittaisin kellonajan. Ja ilmoitti myös löytäneeni minulle vaihtoehtoisen majoituksen n. 10euroa/yö ystävättärensä yksityisasunnosta. Oma huone, internet ja Akselikin saa yöpyä siellä. Otin tarjouksen vastaan koska se on kuitenkin niin paljon edullisempi kuin majatalo ja viivyn siellä vain 2,5 viikkoa :)

Tiborin sain vasta tänään kiinni mailipommitukseni jälkeen, ensinnäkin sovimme että tapaamme huomenna kello 12 ja soitamme hostellin johtajalle ja sovimme että lähden 20.10 ja paljonko maksan näistä ekstrapäivistä etc.

Sitten selvitin myös, että saan pitää joulukuun ekan viikon vapaana, jolloin perheeni tulee Unkariin :) Eli menen Gyulaan vasta viimeiseksi viikoksi kuten alunperin sovittiin. Koetan nyt sopia Tiborin kanssa huomenna, että palaan Gyulaan vasta 7.12 maanantaina, koska muuten joudun palaamaan 4.12 eikä siinä ole mitään järkeä jos porukat tulevat 3.12.

Siksi siis perjantai tahi maanantai, koska Gyulassa tarvitsee olla joku henkilö minua vastassa neuvomassa viimeiseen asumukseeni yms. Tibor kuitenkin mainitsi, että minun ei tarvitse tehdä Erkel hotellin harjoitusosuutta jos en ole siitä kiinnostunut. Sinänsä asia on minulle samantekevä, en tosin ole kauhean kiinnostunut hotellin hoitamisesta koska se ei ole lainkaan alaani, mutta mietin mitä teen viimeiset päivät jos en ole Erkelissä.

Tällaisia asioita on siis tapahtunut. Ilma täällä on nyt aika karmea, sateista ja harmaata. Ilma on kylmennyt yli 10 astetta, eli mennään n. +5-10asteessa. Öisin saattaa olla jopa miinusta.

Fiilis on ollut ihan ok, olen saanut melkein tuon "tutkimusprojektinikin" tehtyä. Odottelen kyllä kovasti, että näen Akselin reilun 2viikon päästä ja koen Unkaria hänenkin kanssaan :) Juttelemme päivittäin irkissä ja se on varmasti helpottanut suureksi osaksi koti-ikävää. Yllättäen Töppistä ei ole ollut varsinainen ikävä, mutta iso osa omista rutiineistani puuttuu, en osaa kaivata ehkä Töppistä tai Akselia koska en ole kotona ja olosuhteet ovat kovin erilaiset. En pystyisi siis kuvittelemaan esim Töppistä nukkumaan kanssani hostellin sänkyyn :) Tänään Akseli ja Töppis saivat postini, eli lähetin Töppikselle 4 koirasalamia ja Akselille mehujuomajauheita.

Täällä on hauskoja juomajuttuja, esim. nuo jauheet. Maksavat 50ft pussi ja pussista saa 1,5-2litraa mehua. Makuja on esim. mango, kirsikkakola, kola, tropic, kirsikka, mansikka, lime, inkivääri... vaikka mitä.

Olen myös kovasti huolissani siitä, miten Töppis suhtautuu minuun matkani jälkeen. Pelkään, että se on enemmän Akselin koira ja ignooraa minut totaalisesti. Koska siis minähän olen ollut Töppiksen 1. ihminen aina kotona niin pelkään että se muuttuu niin että Akseli on Töppikselle tärkeämpi...

Pompahtelen asiasta toiseen, mutta koettakaa kestää ;) odotan myös Budapestin reissua Akselin kanssa ja tapaamista Akselin ystävän "cromen" kanssa joka on minulle ollut aivan täysin korvaamaton apu täällä Unkarissa. Juttelen myös cromen kanssa siis irkissä, crome on kääntänyt minulle lauseita, auttanut pärjäämään ja tajuamaan erilaisia juttuja ja ollut käsittämättömän kärsivällinen kysymyksieni kanssa. Hän myös ottaa päivän vapaaksi kun tulemme Akselin kanssa Budapestiin, jotta voi näyttää meille kaiken mitä haluamme katsella. Itselleni tärkeää on löytää eläinkauppoja ja Tiinalle jotain leivontajuttuja (siitä vähän lisää kohta). Crome myös sanoi vievänsä meidät baariin jossa on käsittämättömän halpoja coctaileja ja vähän kuin "tanssibaari" - ei sovi näiden kundien tyyliin mutta halpa alkoholi vetää aina puoleensa.

Eli olen siis kysynyt toiselta Unkarissa asuvalta suomalaiselta (Budapestissä) kykenisiköhän hän paikantamaan minulle jotain leivontatarvikkeita Tiinaa varten ja hän lupasi kysellä työkavereiltaan, koska ei itse tiennyt. Esimerkeiksi annoin confetti.fi:n ja bakeandpartyn nettiosoitteet. Tuo baari mistä crome puhui ps. voisi myös sopia meille (sisarukseni ja minä) jos joulukuun ekan viikon vietämme Budapestissä ja haluamme lähteä jaloittelemaan ;)

Holy Diver - SLURPS