Sataa, sataa ropisee.

Nyt Unkarissa on ollut enemmän sateisia päiviä läsnäolomme aikana, kuin niitä ihania kesäisen aurinkoisia.

Harmittaa, koska ei tämä nyt ihan mennyt kuten kaikissa niissä hekumoissa ja toiveissa, joita leyhyteltiin ennen matkaan lähtöä. Onneksi sentään talo ei vuoda ja lämmitys pelaa, ongelmana on ollut sisälle kertyvä kuumankostea ilma jota sit yritetään välillä tuulettaa pois.

Suurempi ongelma minulle on ollut kumisaappaiden puute ja voitte uskoa kuinka paljon olen potkinut itseäni siitä, etten ostanut niitä viikko sitten Budapestistä kuten puhuin.

Punaisista syksysaappaista menee kaikki vesi suoraan läpi koska ovat kärjestä hieman rikki ja kangasballerinat eivät paljon nilkkaan asti ulottuvissa lätäköissä lohduta. Olen kuitenkin käyttänyt 5e ballerinojani koska mieluumin pilaan ne, kuin ihanat punaiset saappaani jotka ostin viime vuoden Unkarin reissulta.

Joudun siis luonnollisesti käymään ulkona kolmisen kertaa päivässä Töppiksen vuoksi ja tänään pyöräilin Aldille 6km kun Akselin maha oli sekaisin ja kaivattiin maustamatonta jugua, sekä sekaleipää. Onneksi löysin kun löysinkin Aldista "Realia" :) ei tietenkään sitä ihteään, mutta hyvin samanlaista leipää. Täältä on nimittäin tosi vaikea löytää mitään joka ei olisi täysvalkoista.

Huomenna lähdemme käymään Budapestissä, ostamaan minulle omaa nettitikkua (tämä yhteinen ei vaan toimi, yhteydet katkeaa vähän väliä), sekä kumisappaaita.

Kuvat lataan jatkossa kylpylältä, käyttäen heidän ilmaista nettiään, jotten tuhlaa meidän omaamme, kuvien yms. lataus vie prepaidista leijonanosan.

Haluaisimme käydä myös kokeilemassa lähiravintolaamme Csutoraa (tai kuten Akseli osuvasti sanoi: Sutturaa .D) löysimme netistä ruokalistan ja kiinnostuksemme heräsi mm kohtaan:

Naudanliha tartar 9,5e

Grillattua lammasta valkosipulin, (lampaanmaito)juuston ja pastan/nuudelien kera 10,5e
Naudan ulkopihvi yrttivoilla ja perunakroketeilla 12,6e

Hanhenrintaa punaviinikastikkeessa, vihanneskroketit 9,15e

Gundel palacsinta (unkarilainen täytetty lettu, saksanpähkinää ja suklaakastiketta) 3,25e

Suklaamoussea kirsikkakastikkeella 2,3e

Hapankirsikkajäädyke mansikkakastikkeella... 2,3e

OMNOM, lisäksi Csutora tarjoaa Agárdin oman tislaamon pálinkoja! (2,9e, 1,4e, 1,7e = 2cl, hinnat riippuvat mausta ja sarjasta)

Pitäisi ehkä tosin kokeilla niitä aitounkarilaisia ruokia kuten:

Porsasragout "Agárd"in tyyliin (ragout valmistettu pekonista, herkkusienistä ja sipulista, tarjotaan paistettujen perunoiden kera) 7e

Riistapataa dödöllen kera (Dödölle: paistettuja perunamykyjä sipulin ja smetanan kera) 7,7

Unkarilaista kalasoppaa karpilla ja kissakalalla 5,1e

Palacsintaa curd cheese täytteellä (curd cheese voi tarkoittaa tuorejuustoa, raejuustoa, tai muuten vain kypsentämätöntä juustoa) Agárdin tyyliin, tarjoillaan kuumien kirsikoiden ja kermavaahdon kera. 3,25e

Tämä meni nyt vähän ruokapainotteiseksi mutta mitä sitä muutakaan mökissä kykkiessä tekisi kun selaisi herkullisia ruokalistoja ;) tajusimme myös eilen, että valkoviinipullo joka on jääkaapissamme - on Lucan ja Lacan häistä! Siis vieraille annettu kiitospullo. Ja oli muuten hyvää valkkaria! Aitoa unkarilaista kotiviiniä ;)

Sääennustus lupaa sadetta vähintään vielä viikoksi.... ei muuta kun kumpparit kaupasta ja menoks!