Tänään ei kyllä hommat ihan skulaa, minun piti ottaa yhteyttä hra. Borokseen tänään, mutta numero joka hänen käyntikortissaan on merkitty hänen kännykkänumerokseen oli kaksi ensimmäistä yrityskertaa pois käytöstä ja kolmannella minua pompoteltiin kolmella eri naisella, joista kukaan ei puhunut englantia, soiteltiin kahta erilaista odotusmusaa - kunnes lyötiin luuri korvaan. Se siitä sitten.

Olen kolmesti mailannut hänelle, sekä kerran jopa Tiborille, joten jos kukaan ei ota minuun päin yhteyttä pitää kai vaan ilmestyä kylpylälle huomenna johonkin aikaan.

Hieman kuvia hoitolaitteista ja sisätiloista.

Fysioterapiahuone

Sama toisesta suunnasta

Iontoforeesihoito, neljällä altaalla. Selvitys poliklinikka.fi:n hikoiluartikkelista, mutta toiminta pääperiaatteissaan sama:

Hoidossa käytetään matalia altaita joihin johdetaan sähkövirtaa. Hoidon ongelmaksi tulee osalle sen vaatima aika ja osalla potilaista ihoärsytysoireet. Hoitoa annetaan osalla ihotautipoliklinikoista sekä yksityisillä lääkäriasemilla. Hankalimmin oireilevat potilaat voivat hankkia kotihoitolaitteen. Kämmenten ja jalkojen liikahikoilussa hoito on tehokas ja myönteisinä sivuvaikutuksina se parantaa osalla potilaista kylmäkätisyyden.

Laite läheltä, jalka-altaat.

Ultraäänihoito, www.illvit.com/polopoly.jsp

Magneettiterapia. www.meridiaani.fi/relain/magneettiterapia.htm

Lymfaterapia, ilmanpainepusseilla. www.ductus.fi/lymfa.html

Kryoterapia. www.ihotauti.net/cryoduod.htm

Tästä puuttuu vielä varmennus, kuuluu elektroterapian muotoihin. Jätin muutaman laitteen tietoisesti kuvaamatta, joten tässä jää nimeämättä ainakin tens, SET, interferenssihoito ja diadynamic hoito... hämärissä tiloissa pokkarilla ei pääse ihmeisiin ;)

Vesiterapiaosasto

Altaat esim. vesipäällä hierontaan (tangentor) tai hiilihappokylpyihin.

Vesiliikunta-allas

Vesiliikunta-altaan naapuri, painokylpyallas ja niskatuet. Altaan kävelypohja on n. 1,5m mutta tukien alla syvyys on 3m

En kehdannut kuvata Gyulan asiakkaita, koska en voinut kysyä kieliongelman takia lupaa, joten tässä mallikuva Agárdin kylpylän sivuilta.

Kylpypainoja

Painovöitä

Savihoito-osaston laitteistoa, savensekoittajat ja kuumentajat. Myöskään en kuvannut osastoa asiakkaiden takia.

Lopuksi kylpyläaltaita. 25 metrin allas ja yksi kuumista mineraalivesialtaista.

Tässäpä nämä :)