Tänään menimme tapaamiseen siis kello 14.00, jouduimme hieman odottamaan sillä henkilö jota olimme tulossa tapaamaan ei ollut vielä paikalla. En tosin edes tiennyt ketä olimme tulossa tapaamaan, eikä tiennyt Tiborkaan.

14.06~ hra László Attila (Akseli wink wink :D) saapui paikalle ja puhui miellyttävästi ymmärrettävää englantia! jees... Tibor joutui pian jättämään meidät, sillä hänellä oli 14.00 presentaatio jota hän oli jo joutunut myöhäistämään minun vuokseni.

Herra László kyseli minulta hieman kiinnostuksen kohteistani, koulutuksestani, itsestäni, selitti kylpylää minulle. Selvitti, että maanantaina aloittisimme kello 10 tapaamalla hänen (ja kai minunkin) tulevat kollegani ja että tuleva yhteyshenkilöni oli tällä hetkellä Serbiassa hoitamassa perheasioitaan, mutta olisi ensi viikolla paikalla. Tämä herra on kuulemma kotoisin Serbiasta, unkarilainen kansalaisuudeltaan ja puhuu hyvin kieliä.

Selvitin toiveitani ja että haluaisin esimerkiksi päästä tekemään käännöstöitä, esimerkiksi heidän nettisivunsa englannista suomeksi tms.

Herra László, keski-ikäinen miellyttävä herrasmies näytti minulle sitten kylpylän tilat ja piha-alueen, sekä selvitti mitä altaat ovat auki talvisin ja mitkä eivät, mitä missäkin hoitohuoneessa tehdään yms. Vesi on altaissa muuten keltaruskeaa korkean mineraalipitoisuuden takia, ei ole siis likaista ;)

Tapasimme jossain takaportilla hänen entisen yhteistyökumppaninsa, jonka kanssa hänellä alkoi kello 15 tapaaminen ja kävelillä alueen läpi takaisin hänen toimistoonsa.

Hän kertoi myös, että oli puhunut puhelimessa tässä välillä Vizi Istvánin kanssa ja minun käännöstyöni olisi hyvinkin mahdollista, mutta pääpainona Gyulassa olisi ymmärtää erilaisten lääketieteellisten hoitojen tarkoitus, menetelmät yms. Kysyin myös mitä hän luulee, että teen ensi viikolla niin tutustun kollegoihin, alueeseen paremmin, käymme läpi muutamia hoitoja yms. Että he eivät halua pitää minua väkisin töissä 8h vaan saan aika vapaasti mennä ja tulla miten haluan :D oolraid... sain myös kulkukortin kylpylään jolla pääsen viikonloppuna esim. ilmaiseksi altaisiin :)

Kotimatkalla kävin matkamuistokaupassa, hankin pari lisätavaraa Akselin pakettiin ;) sekä Gyulakortteja ja postimerkkejä. Yritin myös hankkia bussiasemalta kuukausikorttia mutta taas minut ammuttiin alas unkarin kielitaidon puutteella ;) vaikka mukanani oli unkariksi käännetty selvitys mitä halusin. Asemalla pari naista tuli kysymään ilmeisesti mihin bussi on menossa, en osannut selittää tietenkään - vain sanoa etten puhu unkaria. Bussissakin kuski kysyi jotain mihin en osannut vastata mutta pääsin sentään kyytiin. ARGH! Kunpa osaisinkin unkaria...  Bussissa tuli ihan mielettömän kova ikävä Töppistä ja kävelypätkällä hostellille kävin taputtelemassa lemppariponia joka nykyään alkaa höristä kun näkee minut :} aww. Annoin taas ruohoa ja kyykkäsin ponskun viereen niin sain polvellekin pusun.

Laitoin Tiborille mailia tapaamisen kulusta ja pyynnön siihen, että joku voitaisiin laittaa avustamaan minua näissä asioissa (kuten bussilipun hankkiminen) johon kielitaitoni ei riitä! Se mikä hieman ärsyttää on täällä koululla asenne: tässä mitä sun pitäis tehdä, nyt saat tehdä itse. Esimerkiksi juurikin taksin maksaminen Gyulasta Békéscsabaan, koska kukaan ei tullut ajatelleeksi, etten pysty 3kk matkalaukkuineni raahata niitä bussiasemalle ja bussiin. Saas nähdä mitä käy kun joudun junalla reissaamaan ympäri maata. Gyulasta Agárdiin ei pääse suoraan vaan BP:n kautta, jossa täytyy vieläpä vaihtaa juna-asemaa kesken matkan! Agárdissa on Spa Holding Hungaryn "päämaja", sekä markkinointi- ja koulutusosasto joten sitä osiota harjoittelustani odotan innolla!

Saksalaisetkin olivat lähettäneet palkkalapun ja saankin tilille enemmän kuin mitä olen laskenut! En tod ole rikas mutta vähän pärjää paremmin täällä, jejee.

Saatan illalla pistää kuvia eilisestä illanvietosta ja unkarilaisesta pussikaljaseurastani ;) Päädyin ruokailun jälkeen huonetoverini ja hänen luokkatoveriensa kanssa ryypiskelemään Gyulan keskustaan skumppaa, rypälemehua ja jotain persikkaviinaa. Ilmaista oli ja hauskaa ;)